Ottelu, jota suomalainen nyrkkeily-yleisö on kaivannut – Nyt se toteutuu!

Niklas Räsäsen ja Dayron Lesterin välisen ottelun spekulointi on ollut yksi yleisimmistä puheenaiheista suomalaisen ammattinyrkkeily-yleisön keskuudessa siitä lähtien kun Tampereelle kotiutunut entinen Kuuban edustusamatööri aloitti ammattilaisuransa kesällä 2015. Viime loppukesästä ottelua yritettiin jo tosissaan tehdä Savonlinnaan, mutta silloin esteeksi tuli Lesterin aiemmin ehättämä sitoutuminen otteluun Puolassa.

Kyseinen elokuu osoittautuikin loppujen lopuksi kummallekin gladiaattorille synkäksi tai vähintäänkin harmaansävyiseksi. Ensin Dayron Lester koki karulla tavalla kovien ammattilaiskintaiden satuttavuuden kärsiessään neljännen erän tyrmäystappion puolalaiselle Pawel Stepienille. Viikkoa myöhemmin arvostetun kehäkiertolaisen Patrick Mendyn omintakeinen ja iskurikas tyyli puolestaan oli ongelmallinen Niklas Räsäselle – tuloksena uran ensimmäinen ratkaisematon ottelu.

Kumpikaan ei ole tuon jälkeen kilpakehässä vielä käynyt, mutta viestit harjoitussaleilta ovat positiivisia. Räsänen kertoi viimekuisessa lehdistötapaamisessa palanneensa nyrkkeilynsä lähtöjuurille – mielikuvituksellisempaan, iloisempaan, luovempaan ja räjähtävämpään ottelutapaan. Lesterille Puolan takaisku on puolestaan tuonut uutta nöyryyttä tekemiseen. Pelkällä lahjakkuudella ja Kuuban-aikojen harjoitteiden muistolla ei maanosamme huipputaso ollut tavoitettavissa. Molemmat ovat tuoreellaan olleet myös kovilla sparrileireillä Euroopassa – Dayron viikon Puolassa ja Niklas edelleen Englannissa.

Niklas Räsäsen ammattilaisura sisältää 14 voittoa, karvaan viime hetken tappion Espanjan Mariano Hilario EU-mestaruusottelussa ja mainitun tuoreen ratkaisemattoman. Voitoistaan Niklas on iskenyt kahdeksan tyrmäyksellä. Dayron Lester on puolestaan voittanut 9 ottelua ainokaista tappiotaan vastaan.

No Excuses Fight Night Espoo Metro Areenalla 9.3.2018. Liput www.lippu.fi

 

TIEDOTE, F4L