Otan EM-mestaruuden Tatlin jälkeen, lupaa Massimiliano Ballisai

Nyrkkeilyn kevyen sarjan hallitseva Euroopan mestari Edis Tatli valmistautuu EM-tittelinsä puolustamiseen sparraamalla italialaisen Massimiliano Ballisain kanssa. Miehet kohtasivat kehässä maaliskuussa Tatlin edellisessä EM-ottelussa. Ballisai osallistui myös ammattinyrkkeilijöiden olympiakarsintoihin Venezuelassa häviten avauskierroksella qatarilaiselle Thulasi Qattharumalingamille kaikki erät. Sparrivierailu Helsinkiin kestää viikon.

Olavinlinnan nyrkkeilyillassa 13. päivänä elokuuta Euroopan mestaruuttaan puolustava Edis Tatli on kuluvana viikkona harjoitellut yhdessä italialaisen kanssa. Miehet kohtasivat kehässä maaliskuussa, jolloin Ballisai haastoi Tatlin  EM-ottelussa Espoossa. Täydet erät kestänyt ottelu päättyi Tatlin yksimieliseen voittoon, mutta Ballisai näki omassa esiintymisessään paljon hyvää. Keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä syntyivät jo kevään vierailun aikana ja mies palasikin mielellään valoisaan suvi-Suomeen Tatlin sparraajaksi.

– On aina hankalaa haastaa mestari kotimaassaan, mutta mielestäni tein EM-ottelusta yleisölle mieluisan, enkä päästänyt Tatlia liian helpolla.

– Kunnioitan Tatlia suuresti sekä urheilijana että ihmisenä, joten tämä on minulle upea tilaisuus saada harjoitella mestarin kanssa hänen kotisalillaan. Uskon voivani auttaa Tatlia tulevaan otteluun. Hän on todennut itsekin haastatteluissaan, että haastajallaan Cristian Moralesilla on hyvin samantyylinen ottelutapa kuin minulla. Tämä on myös oman kehitykseni kannalta loistava asia. Pekka Mäki on antanut minulle arvokkaita ohjeita, joita pystyn hyödyntämään jatkossa, kertoo Ballisai.

Massimiliano Ballisai osallistui heinäkuussa Venezuelassa järjestettyihin olympiakarsintoihin, jossa ammattinyrkkeilijöillä oli mahdollisuus hankkia paikka Olympialaisiin. Mies ei kuitenkaan saanut lunastettua lippua Rioon.

– Halusin osallistua olympiakarsintoihin, koska se oli mahdollista. Lajien välillä (olympiatyylin ja ammattinyrkkeilyn) on kuitenkin niin paljon eroja, että lyhyellä valmistautumisajalla tyylin vaihtaminen oli hankalaa, summaa Ballisai kokemustaan leveästi hymyillen.

Tulevaisuudessa mies haluaa voittaa sarjansa EM-vyön itsellensä.

– Meillä on Italiassa sanonta ”vesi kiehuu jo kattilassa”, eli asioita on suunnitteilla, mutta en voi tässä kohtaa kertoa niistä enempää. Toivottavasti Tatli siirtyy pian haastamaan MM-titteliä, niin minä pääsen valloittamaan EM-vyön itselleni, nauraa Massimiliano Ballisai.

Massimiliano Ballisai ja Edis Tatli harjoittelevat viikon ajan Pekka Mäen valmennuksessa Ringside Gymin salilla Helsingissä.

TIEDOTE, Ringside Gym