Olympiatoivot Elina Gustafsson ja Krenar Aliu kovatasoiselle viimeistelyleirille

"Alisuoriutumista en itseltäni hyväksy", toteaa Krenar Aliu (Kuva: Päivi Ahola)

Suomen nyrkkeilymaajoukkueen urheilijoista Elina Gustafsson sekä Krenar Aliu viimeistelevät olympiakarsintakuntoaan kansainvälisellä GB Boxing Camp -leirillä Sheffieldissä Englannissa. Suomalaisten valmentajista matkalla on mukana Joni Turunen.

– Luvassa on huippulaadukasta sparria juuri ennen tärkeää turnausta, lisäksi se mahdollistaa urheilijoille virittäytymisen olympiatunnelmaan, kertoo Joni Turunen leirin tavoitteista.

Olympiapaikkaa tavoitteleva Krenar Aliu ottelee aiempaa alemmassa painoluokassa. Erityistä panostusta valmistautumisessa on tehty kehäliikkumiseen sekä jalkojen toimintaan.

– Olemme valmennuksessa keskittyneet liikkeeseen ja jalkojen toimintaan, jota kautta haetaan nopeita iskuja – ja paljon laadukkaita lyöntejä. Painoluokanmuutos on tapahtunut osaltani vaiheittain ja olemme onnistuneet siinä ongelmitta. Olen huomannut kevyemmän painoluokan parantaneen jaksamista ottelemisen lisäksi ihan arjessakin, joka tietenkin vaikuttaa myös henkiseen jaksamiseen, kertoo Aliu
”Odotan Sheffieldin-leiriltä kovaa tasoa ja sopivia harjoittelukumppaneita viimeistelyviikkoon. Lontoon karsintaturnaukseen lähden lunastamaan paikkaa olympialaisiin. Alisuoriutumista en itseltäni hyväksy”, hän toteaa. 

GB Boxing Camp -leirille osallistuu suomalaisten lisäksi mm. isäntämaan olympiajoukkue ja sen yhtenä vastuuvalmentajana on mm. Anthony Joshuaa aikoinaan valmentanut Robert McCracken.

Viimeistelyleiriltä Gustafsson, Aliu sekä Turunen siirtyvät suoraan Lontooseen, jossa järjestetään 14. – 24.3.2020 Euroopan karsintaturnaus. Turnaukseen osallistuu maanosastamme yli 350 mies- ja naisnyrkkeilijää yli 40 maasta. Lontoon kisoista Tokion olympialaisiin etenee yhteensä 77 nyrkkeilijää, näistä 50 paikkaa on jaossa miehille ja 27 naisille.

Karsinta olympialaisiin on kaksivaiheinen. Maanosittain käytävien karsintaturnausten jälkeen on nyrkkeilijöillä vielä mahdollisuus varmistaa kisapaikkansa olympialaisiin Pariisissa 13. – 20. toukokuuta järjestettävässä maailman karsintaturnauksessa.

Tokion olympialaisten nyrkkeilyturnaus otellaan 25.7. – 9.8.2020, Ryõgoku Sumo Hall -areenalla.

TIEDOTE