Oleksandr Usyk putsasi pöydän

Ukrainan Oleksandr Usyk on ajautunut alemman raskaansarjan maailmanmestarina poikkeukselliseen tilanteeseen. Painoluokan maailmanmestaruuden valloitettuaan sekä voitettuaan ylivoimaisesti WBSS-turnauksen uskottavat ja kiinnostavat vastustajat alkavat olla häneltä loppu. Kun Usyk lauantai-iltana vielä tyrmäsi Ison-Britannian tunnetun Tony Bellew’n perusteelliseen tyyliin, olympiavoittajan lienee pakko siirtyä painoluokkaa ylöspäin vastusta löytääkseen.

Suuren luokan altavastaajana Manchesterin kehään noussut Tony Bellew otteli hyvin. Veteraani-ikäinen Liverpoolin mies kykeni vastaamaan nyrkkiensä nopeudella mestarille, ja hänen luja, ulottuva oikea suoransa löysi varsin usein tiensä Usykin kasvoihin ja vartaloon. Usyk säilytti pokerinsa eikä antanut kovankaan näköisten laakien häiritä keskittymistään, mutta seitsemän erän jälkeen haastaja johti ottelua kahden tuomarin papereissa.

Usyk osoitti kamppailussa kuitenkin taitonsa ja kuntonsa ohella erinomaista taktista osaamista, joka on yksi hänen tärkeimpiä avujaan. Hän kiristi ruuvia vähä vähältä ja pakotti presenssillään ja hämäysliikkeillään Bellew’n polttamaan paljon energiaa, vaikka iskujen puolesta kamppailu ei erityisen kovavauhtinen ollutkaan. Kuudennen erän paikkeilla Bellew alkoi näyttää väsyneeltä, ja kun Usyk aloitti rajun rynnistyksen kahdeksannen erän alkajaisiksi, hän tipautti haastajansa lopulta varsin helposti tutustumaan tantereeseen. Ottelun ratkaissut osuma oli Usykin vasen.

Usykin ottelulista kamppailun jälkeen osoittaa lukemia 16–0 (12) ja hänen seuraavaa siirtoaan odotetaan mielenkiinnolla. Uransa kolmannen tappion kärsinyt Bellew ilmoitti vuorostaan vetäytyvänsä kehistä tämän kamppailun myötä.

Usykin ylivoimaa alleviivasivat myös saman vuorokauden muiden otteluiden tulokset. WBSS-sarjan toisella kaudella tiensä alemman raskaansarjan välierävaiheeseen raivasivat Latvian Mairis Briedis ja Puolan Krzysztof Glowacki – Usykin aiempia uhreja molemmat.