Nyrkkeilyn Suomen mestaruudet ratkotaan ensi viikonloppuna Helsingissä

www.nyrkkeilynsmkilpailut.fi
www.nyrkkeilynsmkilpailut.fi

Töölön Kisahallissa isketään tulevana viikonloppuna 11.-12. toukokuuta nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailujen välierät ja loppuottelut. Mestaruuksia tavoittelevat Suomen ykköstykit, kuten Elina Gustafsson, Krenar Aliu, Arslan Khataev, Mira Potkonen ja Muhammad Abdilrasoon.

SM-nyrkkeilyjen uudistuneen mallin mukaisesti alku- ja puolivälieräottelut iskettiin ja kuukausi sitten ja Kisahallissa iskettävässä lopputurnauksessa nähdään vain parhaista parhaat.

Hallitseva Euroopan mestari Elina Gustafsson kohtaa lauantain 69 kiloisten välierässä Tiina Peltosen. Sunnuntaina iskettävän loppuottelun toinen osapuoli tulee välieräparista Anu LammiEmma Kirjokivi.

Raskaansarjan 91 kiloa suorassa loppuottelussa nuorten EM-pronssimitalisti Krenar Aliun päivän kunnon mittaa Suomen ranking kakkonen Sebastian Kenvin.

Nuorten EM-hopeamitalisti Arslan Khataev selvitti tiensä lopputurnaukseen kukistamalla 60 kiloisten puolivälierissä Kerim Kadyrovin. Välierissä Khataevin vastustaja on nuorten Suomen mestari Lassi Rissanen ja sarjan toisessa välierässä kohtaavat Santeri Kemppainen ja Azizullah Shirzad.

Rion olympiamitalisti Mira Potkonen arvottiin suoraan 60 kiloisten loppuotteluun, jossa hän saa vastaansa lauantaisen Anni Viantien ja Naiimo Bulhanin välisen välierän voittajan. Viantie on sarjaa ylempänä 64 kiloisissa voittanut Pohjoismaiden mestaruuden ja edustunut Suomea EM-kilpailuissa.

Kovatasoisen miesten 75-kiloisten ennakkosuosikki on kolminkertainen Suomen mestari ja Euroopan kisoihinkin Suomen Olympiakomitean nimeämä Muhammad Abdilrasoon. Hänet välierissä haastaa 2014 Suomen mestari Safeen Akreyi. Toisessa välierässä 2017 Suomen mestari Santeri Laine kohtaa GeeBee-turnauksen B-lohkon viime vuonna voittaneen Joona Rothin.

Lisätiedot välieristä ja loppuotteluista löytyy kilpailujen verkkosivuilta www.nyrkkeilynsmkilpailut.fi.

Muita mielenkiintoisia SM-ottelijoita

Satu Lehtonen hakee 48 kiloisissa viidettä Suomen mestaruuttaan. Lehtosen uusi valmentaja on ammattinyrkkeilytähti Juho ”Härmän Häjy” Haapoja ja Lehtonen on ilmoittanut siirtyvänsä syksyllä ammattilaiskehiin.

Fatma Hajizadeh (51 kg) on muuttanut Rovaniemeltä Helsinkiin ja hakee nyt kolmatta peräkkäistä SM-kultamitaliaan

Marjut Lausti (57 kg) varmisti alkuturnauksen otteluvoitollaan uransa peräti 15. SM-mitalin. Lopputurnauksessa Lausti tavoittelee kahdeksatta SM-kultamitaliaan.

– Naisten 64 kiloisten välierissä iskee peräti kolme Suome mestaruuden saavuttanutta nyrkkeilijää: Anette Valtanen (2018), Erika Tarvainen (2016) ja Tiina Hahl (2011).

Shirahmad Hasami on miesten 52-kiloisten ainoa osanottaja ja hän saa Suomen mestaruuden ilman ottelu, jos selvittää punnituksen ja lääkärintarkastuksen

Rasmus Bergman (69 kg) edusti Suomea miesten EM-kisoissa 2017, mutta joutui jäämään tämän jälkeen kilpailutauolle ylikunnon vuoksi. SM-välierässä Bergman hurjaan testiin, kun hän kohtaa monien mielestä sarjan ennakkosuosikin Aydin Behruzin, joka maaliskuussa GeeBee-turnauksessa iski voiton USA:n edustajasta.

Lisätietoja urheilijoista löytyy osoitteesta: https://www.nyrkkeilynsmkilpailut.fi/urheilijat