Nyrkkeilyn SM-kilpailut isketään Kuortaneella

sm_nyrkkeily_2016Kuortaneen Kunto ry:n nyrkkeilyjaosto toimii järjestävänä seurana miesten ja naisten nyrkkeilyn Suomenmestaruuskilpailuissa. SM-kilpailut järjestetään 19.-21.2.2016 Kuortaneen Urheiluopistolla. KuKu toimii historiassaan kolmatta kertaa nyrkkeilyn SM-kilpailujen isäntänä.

Edellisen kerran Kuortaneella oteltiin nyrkkeilyn merkeissä SM-tasolla vuonna 2007, jolloin järjestettiin miesten SM-kilpailut. Naisten SM-taitonyrkkeilykisat järjestettiin vuonna 2006. Muiden lajien arvokisajärjestäjänä Kuortaneen Kunnolla on pitkä historia, joista tunnetuimpana vuosittaiset yleisurheilun Eliittikisat. Kuortaneen SM-kisat ovat olympiavuonna nyrkkeilyn tärkein kisa, sillä kisamenestyksen perusteella valitaan olympiakarsintoihin lähtijät.

Suomen nyrkkeilyliitto on julkaissut SM-kilpailujen osallistujalistan. Kisoissa on odotettavissa myös paikallista edustusta, kun alavutelaiset Kuortaneen Kuntoa edustavat Jesse Vainio ja Jere Häkkilä ottelevat sarjoissaan suomenmestaruudesta. Vainio ottelee -81 kg- sarjassa ja Häkkilä +91 kg superraskaassa sarjassa. Yleisöön ovat tervetulleita kaikki nyrkkeily- ja urheilumieliset läheltä ja kaukaa.

Kansainvälisen menestyksen ja nyrkkeilyjulkkisten, kuten Robert Heleniuksen, Juho Haapojan ja Eva Wahlströmin ansiosta lajin toivotaan saavan uusia harrastajia ja seuraajia. Sitä on mukava seurata myös katsomosta, vaikka lajista ei niin tietäisikään. Kuntonyrkkeily on erittäin tehokas kuntoilulaji, joka sopii kaikenikäisille.  Kuortaneella panostetaan liikunnallisuuteen ja terveyden edistämiseen. Kuortane ja lähiseutu tarjoavat paljon aktiviteetteja myös perheille. Majoitusta voi kysellä esimerkiksi Kuortaneen Urheiluopistolta, jossa myös monet huippu-urheilijat valmentautuvat. Tuurin Kyläkauppa ja hotelli ovat pienen ajomatkan päässä. Seinäjoelle Etelä-Pohjanmaan keskukseen on matkaa Kuortaneelta noin puoli tuntia.

KuKu tiedote