Nyrkkeilyn SM-kilpailut hakevat hohtoa

Miika Forsström, Marko Metz & Aki Jänkä

Uudistuvat nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailut hakevat hohtoa tulevana vuonna. SM-kilpailut 2019 huipentuvat huhtikuussa 2019 Töölön Kisahallissa pidettävällä lopputurnaukselle, jossa isketään välierät ja loppuottelut.

Mukana SM-nyrkkeilyissä voidaan olettaa kaikki suomalaisen olympiatyylin nyrkkeilyn kovimmat tähdet, kuten Mira Potkonen, Elina Gustafsson, Krenar Aliu, Muhammad Abdilrasoon, Ilari Kujala ja Arslan Khataev.

Nyrkkeilyliiton johtokunta on myöntänyt aikuisten SM-kilpailujen järjestelyoikeudet yhdessä kilpailuita hakeneille Helsingin Tarmolle, Kirkkonummen Nyrkkeilykerholle ja Borgå Boxingille.

– Nyrkkeilyn SM-kilpailut ovat aikanaan olleet merkkitapahtumia ja haluamme nykyaikaisin keinoin nostaa sen taas kansallisesti seuratuksi tapahtumaksi. SM-kilpailuprojekti toteutetaan kolmen hyvin toimivan seuran yhteistyöllä, millä varmistetaan laadukkaanprojektin edellyttämät resurssit, Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Aki Jänkä kertoo.

– Uudistuksen myötä otteluparit ovat tiedossa hyvissä ajoin ennen tapahtumia. Kyllähän yleisö haluaa tietää mitä otteluja he ovat tulossa katsomaan. Maalis-huhtikuussa on luvassa kunnon pöhinää SM-kilpailujen ympärillä.

SM-kilpailuihin 2018 ilmoittautuminen on helmi-maaliskuussa ja maaliskuun loppupuolella suoritetaan virallinen arvontatilaisuus. Alkuottelut isketään 13. – 14. huhtikuuta ja välierät ja loppuottelut 27.-28. huhtikuuta. Mukaan mahtuu 16 nyrkkeilijää per painoluokka.

Nyrkkeilylle näkyvyyttä

Lopputurnauksen kilpailupaikkana toimii legendaarinen Töölön Kisahalli. Alkuturnauskin pidetään Helsingissä, mutta tarkempi paikka on vielä vahvistamatta.

– Katsomme Töölön Kisahallin olevan täydellinen paikka SM-kilpailuille perinteidensä, kokonsa ja sijaintinsa puolesta. Helsingin Tarmo järjesti tämän vuoden judon SM-kilpailut Kisahallissa ja siellä tunnelma oli todellakin katossa. Eiköhän nyrkkeilyssä pystytä samaan, Helsingin Tarmon Marko Metz veikkaa.

– Tavoitteenamme on saada vähintään 2000 ihmistä paikan päälle seuraamaan SM-kilpailujen huumaa.

Nyrkkeilyn SM-kilpailujen 2019 markkinointi on jo aloitettu. Kilpailujen lisäksi järjestäjien tavoitteena on helpottaa suomalaisen olympiatyylin nyrkkeilyn seuraamista pidemmälläkin aikavälillä.

– Olemme jo lanseeranneet nyrkkeilyn SM-kilpailujen Facebook- ja Instagram-sivut ja syksyn aikana julkaisemme verkkosivut ja Youtube-kanavan. Tulemme kanavillamme aktiivisesti seuraamaan kotimaista olympiatyylin nyrkkeilyä jo syksystä 2018 alkaen ja näin parantamaan lajista kiinnostuneiden seuraamismahdollisuutta, Borgå Boxingin Miika Forsström kertoo.

Borgå Boxingin Kristian Nieminen katsoo SM-projektin tarjoavan yhteistyökumppaneille vastinetta.

– Pitkän seuraamiskauden ja useiden eri kanavien avulla pystymme tarjoamaan parhaan näkyvyyden projektin yhteistyökumppaneille, tarjolla onkin loistava mahdollisuus päästä esille nyrkkeily-yleisön edessä. Näkyvyyttä on tarjolla syyskuusta toukokuulle, Nieminen iloitsee.

– Kun projektimme on ohi, niin markkinointikanavia ei heitetä roskakoriin, vaan luovutamme kaikki oikeudet niihin Suomen Nyrkkeilyliitolle, joka voi sitten halutessaan luovuttaa käyttöoikeudet tulevien vuosien SM-kilpailujen järjestäjien käyttöön.

Lisätiedot:
SM-kilpailujen Facebook-sivut – https://www.facebook.com/nyrkkeilynsmkilpailut
SM-kilpailujen Instagram-sivut – https://www.instagram.com/nyrkkeilynsmkilpailut
Nyrkkeilyliiton tiedote SM-kilpailujen uudistuksesta – https://www.nyrkkeilyliitto.com/?x103997=1090514

TIEDOTE