Nyrkkeilijät valloittavat Suomen päinikehät

Nightclub Pressassa Helsingissä nähdään 21. toukokuuta historiallinen showpainitapahtuma, kun nyrkkeilyn Suomen mestarit Petter Antman ja Tomi Honka tekevät painidebyyttinsä. Lisäksi Petro Koskimies ja Markus Lammi selvittävät välinsä ”pyydän anteeksi”-erikoisottelussa.

Ammattinyrkkeilyn Suomen mestaruuden vuonna 2011 voittanut ”Rautanyrkki” Petter Antman tekee suomalaisen showpainihistorian hurjimman debyytin, kun hän kohtaa heti ensimmäisessä ottelussaan legendaarisen lajin pioneerin Starbuckin, jonka saavutuksiin kuuluu muun muassa Euroopan mestaruus.

Rautanyrkki
Rautanyrkki

– Kahden pienen lapsen isälle nyrkkeily on vähän turhan hurjaa touhua ja on aika siirtyä helpompiin hommiin. Showpainissa minusta tulee Suomen mestari vielä tämän vuoden aikana. 21. toukokuuta suomalaisessa showpainissa alkaa uusi aikakausi. It´s Antman-time, ”Rautanyrkki” toteaa.

– Kaikki tietää että FCF:n mestari on porvoolainen Valentine ja kaikki tietävät että minä olen porvoolainen. Olen jo varannut marraskuulle Porvoon Jäähallin. Silloin minusta tulee FCF:n mestari. Sitä ennen minun pitää kuitenkin raivata tieltä vanha pieru Starbuck. Teen sen varmasti alle viidessä minuutissa!

Viimeinen ottelu Suomessa?

starbuckfcfNyrkkeilyn ystäville painilegenda Michael ”Starbuck” Majalahti on tuttu kehäkuuluttajan tehtävistä. Starbuck ei näe Antmanin suunnitelmia realistisina.

– Poika ei selvästikään tiedä mistä puhuu. Minä olen paininut 20 maassa ja tiedän kuinka kovaa touhua tämä on. Ei vihernokalla ole mitään mahdollisuuksia minua vastaan. Voin vaikka luvata että jos Antman jollain konstilla kukistaa minut Pressassa, niin en kehtaa enää ikinä painia Suomessa, Starbuck täräyttää.

Ottelun erikoistuomarina toimii tanskalainen Hardcore Andersen, jonka tehtävänä on varmistaa ettei kumpikaan miehistä voita tärkeää ottelua kepulikonstein.  H.C Andersen on entinen Bättre Folk-ryhmittymän jäsen, joka nykyään toimii Ionisaatiossa.

Raskaansarjan olympiatoivo painikehään

Pressassa nähdään nyrkkeilyn raskaansarjan olympiatoivon Tomi Hongan painidebyytti. ”Helsingin Herkules” kohtaa debyyttiottelussaan keravalaisen Make Smoothin.

Helsingin Herkules
Helsingin Herkules

– Tavoitteeni on nostaa suomalaisen painiscenen kiinnostus ihan uudelle tasolle. Ja kyllä WWE:kin kiinnostaa parin vuoden päästä. Siellä pyörii isot rahat ja tällaiselle isolle, urheilulliselle ja kauniille miehelle on varmasti kysyntää, vaaleanpunaisissa trikoissa painimaan tuleva Helsingin Herkules miettii.

– Ennen Make Smoothin tuhoamista keskityn kuitenkin täysillä nyrkkeilyn olympiakarsintoihin, jotka käydään huhtikuussa Turkissa. Pressan painitapahtuma on mukava välietappi ennen olympialaisia. Saa ajatukset hetkeksi pois nyrkkeilystä on valmistautumisen loppusuoraa.

– Olen parhaillaan Assisissa harjoitusleirillä. Terveiset vaan pikku-Makelle täältä Italian auringosta. Keravalla on varmasti aivan yhtä lämmintä ja hienot maisemat kuin täällä, Herkules nauraa.

”Markus Lammi ja Petro Koskimies kohtaavat ”Pyydän anteeksi”-ottelussa

Bad Blood!badbloodfcf

Pressa Wrestling Liveshow:ssa nähdään myös erikoinen välienselvittely, jossa nyrkkeilymiehet Markus Lammi ja Petro Koskimies kohtaavat ”Pyydän anteeksi”-ottelussa. Ensi kertaa Suomessa nähtävässä ottelumuodossa on kaikki keinot sallittua ja ottelu päättyy vasta kun toinen miehistä pyytää toiselta anteeksi.

Panoksena ottelussa on myös nyrkkeilyn itämeren alueen maiden mestaruus.

– Se että Markus suostui otteluun tarkoittaa sitä että hän haluaa pyytää minulta anteeksi, tulkitsee ”El Caramelito” Koskimies, joka aikoo saapua Pressan kehään sombrero päässään pienellä aasilla ratsastaen.

– Aasille laitan markusnaamarin. Markus puolestaan ei tarvitse aasinaamaria!

Lammi puolestaan on tyytyväinen ottelun viimeinkin toteutuessa.

– Suomen Ammattinyrkkeilyliitto ei suostunut sanktionoimaan otteluamme, vaikka siinä on tärkeä titteli pelissä. No, onneksi showpaini antaa meille mahdollisuuden ratkaista välimme. 21.5 tulen saamaan anteeksipyynnön minua vastaan tehdyistä vääryyksistä.

– Jotkut itseään asiantuntijaksi nimittävät kirjoittelijat eivät välttämättä ymmärrä tittelin todellista arvoa, mutta onneksi Suomesta löytyy lisäkseni tosiasiantuntijoita.

BBU ei ole iso liitto, mutta onpa liitto kuitenkin muiden joukossa.

Nyrkkeilyasiantuntija Markku Pirisen mielestä itämeren alueen nyrkkeilymestaruudella on oma arvonsa, vaikkei sitä ratkaista nyrkkeilysäännöin käytävässä ottelussa.

– Jommalle kummalle uran ensimäinen nyrkkeilymestaruusvyö on totta. BBU ei ole iso liitto, mutta onpa liitto kuitenkin muiden joukossa.