Niko Jokisen ura telakalla

Kuva: Minna Hatinen

Niko Jokisen uran jatko on mietinnän alla. Jokinen ei ole otellut sitten toukokuun 2014 iskettyään selvän pistevoiton George Kandelakista Helsingin Urheilutalon illassa. Tuo ottelu palautti Jokisen voittojen tielle kahden raskaan, hyvälle eurooppalaisen tason nyrkkeilijälle Liettuan Virgilijus Stapulionisille, kärsityn tappion jälkeen. Suunnitelmissa oli iskeä uudestaan Edis Tatlin MM-illan esiottelussa ja valmistautuminen tulevaan koitokseen oli jo alkanut Pitäjänmäen Ringside gymillä, kunnes totaalinen väsyminen lajiin ja harjoitteluun johti Jokisen vetäytymiseen ottelusta. Näin ”Stadin kingi” avasi lopettamisensa taustoja:

– Kesken treenien alkoi tuntua siltä, että en ole hommassa täysillä mukana. Tein johtopäätökset asiasta ja kerroin asiasta Pekalle (Mäki), jolle asia tuli yllätyksenä. Pidän ammattinyrkkeilyä niin vaativana ja vaarallisena lajina, että puolivillaisilla valmistautumisilla ja ilman 100 prosenttista henkistä valmiutta ei kehään kannata nousta. Olin kokenut treenaamisen ahdistavaksi jo jonkin aikaa ja mietin lopettamista pitkään viettäen unettomia öitä, Jokinen kertoi

Teen tätä tosissani tai en ollenkaan

–  Asiani on tällä hetkellä erittäin hyvin; käyn töissä ja olen harkinnut opintojen aloittamista. En tosin vielä tiedä mille alalle suuntaudun, mutta toiveissa on, että pystyn sovittamaan opinnot saumattomasti työssäkäyntiin, hyväntuulinen  Jokinen jatkoi.

– Olen treenannut ahkerasti lopettamiseni jälkeen lenkkeillen ja punttisalilla. Kävin huvikseni kuntoilumielessä sparrailemassakin veljeni (Jere Jokinen) kanssa, mutta sen enempää en nyrkkeilyhommissa ole ollut. En pidä kehään paluuta poissuljettuna vaihtoehtona, mutta en ota siitä tällä hetkellä mitään paineita. Tulen takaisin mikäli todellinen palo nyrkkeilyyn jälleen syttyy ja ottelumahdollisuuksia on silloin tarjolla. Teen tätä tosissani tai en ollenkaan, ”Stadin kingi” päättää.

TUUKKA KOISTINEN