Naisten SM-kilpailujen ennakkopaketti

NaistenSM2

Naisten SM-nyrkkeilyt isketään tulevana viikonloppuna 8.-9. maaliskuuta Pyynikin palloiluhallissa. Tampereen SM-kehään on ilmoittautunut nelisenkymmentä iskijää yli kahdestakymmenestä seurasta. Juhlaturnaus kokoaa kehään Suomen naisnyrkkeilijöiden parhaimmiston. Kansainvälisenä naistenpäivänä alkaviin SM-nyrkkeilyihin on ilmoittautunut kuusi hallitsevaa Suomen mestaria.  

SportTV.fi näyttää sunnuntaina klo 13.00 alkavat loppuottelut suorana lähetyksenä netissä 7 euron hintaan.

Kilpailut sarja sarjalta:

48 kg
Suosikki: Lotta Loikkanen (TVS)
Haastaja: Katja Saarikoski (VN)
Muut osanottajat: Fatma Hajizadeh (RoRe)

Kansainvälisestikin lupaavia otteita esittänyt entinen thainyrkkeilytähti Lotta Loikkanen on sarjan ehdoton ennakkosuosikki. Kokenut Katja Saarikoski pystynnee jälleen tarjoamaan Loikkaselle kovan vastuksen parissa avauserässä, mutta Loikkanen kääntänee ottelun loppupuolella selvästi edukseen.

51 kg
Suosikki: Sallamaari Hannonen (KajKu)
Haastaja: Satu Lehtonen (AkI)
Muut osanottajat: Noora Kosonen (HeTa), Aino Perttunen (RoRe), Sanna Juutinen (RoRe), Mira Hietala (KeI)

EU-mestaruuskilpailuissa viime vuonna yhden otteluvoiton iskenyt Sallamaari Hannonen uusinee helposti mestaruutensa. Akaan Satu Lehtonen on Hannosen ykköshaastaja, mutta hänkään tuskin pystyy laittamaan kajaanilaista todella ahtaalle.

54 kg
Suosikit: Marjut Lausti (TTN), Julia Ussik (HeTa)
Haastaja: Raija Ally (HäKi)
Muut osanottajat: Virpi Kekäläinen (KeI), Kristiina Kivistö (VN)

Ennakkoon tämän vuoden SM-kilpailujen tasaisimmassa ennakkosuosikkiparissa kohtaavat huippukokenut Marjut Lausti ja nuori lupaus Julia Ussik. Toissa vuoden SM-kilpailuissa Ussik kukisti Laustin, mutta tämän kauden otteluissa Lausti on esiintynyt Ussikkia vakuuttavammin. Jos molemmat jyräävät itsensä odotetusti loppuotteluun, niin luvassa on varmasti kiihkeä taisto SM-kullasta ja PM-kisapaikasta, sillä molemmilta tytöiltä löytyy rutkasti taistelutahtoa.

57 kg
Suosikki: Cecilia Nilsson (BoBox)
Haastajat: Aino Juvonen (TVS), Emilia Skriko (KO Club), Nina Anttonen (HeTa)
Muut osanottajat: Elina Agonen (JuuU), Saana Salmu (OKK), Karoliina Åberg (EKU), Adriana Ylijurva (LaLu)

Porvoolainen pommittaja Cecilia Nilsson on sarjan ennakkosuosikki, vaikka hänellä onkin kolme kovatasoista haastajaa. EU-pronssimitalisti on menestynyt kansainvälisesti hyvin ja kukistanut kaikki haastajansa pariinkin otteeseen.

Nilssonin haastajat ovat kuitenkin kovaa luokkaa. Aino Juvonen voitti Ruska-turnauksessa Julia Ussikin ja voitti myös Golden Girl Box Cupin B-luokan kultamitalin kahdella otteluvoitolla. Emilia Skriko on toissavuoden Suomen mestari ja hänkin on iskenyt kansainvälisiä otteluvoittoja. Nina Anttonen on panostanut nyrkkeilyyn kovasti leireillen Englannissakin. Anttonen siirtyy nyt sarjaa alemmas varmasti mestaruus mielessään.

60 kg
Suosikki: Mira Potkonen (TVS)
Muut osanottajat: Meri Latvala (TVS), Erika Tarvainen (RiKK), Renata Latypova (OKK), Serwa Abdulmohammadifar (TuTe), Kati Ylivirta (LaLu), Noora Heiskari (JBC)

Suomen viime vuosien ylivoimaisesti menestyneimmälle naisnyrkkeilijälle Mira Potkoselle ei löydy kotimaasta kunnon haastajia. Sarjan muista nyrkkeilijöistä kansallisella tasolla parhaiten on menestynyt Riihimäen Erika Tarvainen.

64 kg
Suosikki: Annukka Volotinen (HSC)
Haastajat: Mathilda Soukka (BoBox), Teija Kinnunen (KuRi)
Muut osanottajat: Anu Lammi (TuusNy), Niina Tirri (RoRe), Ulpu Silvennoinen (LaLa), Mari Mäntynen (TVS)

Sarjaa pari vuotta hallinnut Annukka Volotinen saattaa joutua hyvinkin koville kokematonta porvoolaista Mathilda Soukkaa vastaan, joka tammikuussa kukisti EU-pronssimitalisti Camilla Skovin ja tarjosi kovan vastuksen MM-viitoselle Patricia Berghultille. Kuopion kokenut ja taitava Teija Kinnunen on ennakkosuosikki kaikkia muita vastaan, mutta Volotista vastaan hän lienee jälleen aseeton.

69 kg
Ennakkosuosikit: Elina Gustafsson (PoPy), Sari Kuutsa-Kettunen (KuRi)
Haastaja: Anni Viantie (KoNy)

Viime vuoden yllätysmestari Elina Gustafsson on otellut mestaruutensa jälkeen vain harvakseltaan ja sarjaa alempana. Hänet on kuitenkin ilmoitettu jälleen 69-kiloisiin, jossa odottaisi jännittävä uusintaottelu Kuopion pitkänhuiskeaa Sari Kuutsa-Kettusta vastaan. Kouvolan vahva Anni Viantie pystyy myös taistelemaan voitoista ennakkosuosikkeja vastaan.

75 kg
Ennakkosuosikki: Pauliina Virta (HTB)

Paluun kilpakehiin tehnyt Pauliina Virta on SM-kilpailujen ennakkoon kaikkein vahvin mestariehdokas, eikä vähiten siksi että hän on sarjansa ainoa osanottaja.

Soukka, Juvonen, Loikkanen ja Potkonen
Soukka, Juvonen, Loikkanen ja Potkonen
Suomen joukkue Norjassa
Suomen joukkue Norjassa