MM-illan suomalaisnimet selvillä

haapoja_savonlinna_630

Hartwall Arenalla 20.9. käytävän WBA-liiton kevyensarjan MM-ottelun esi-illassa tullaan näkemään peräti seitsemän ottelua. Tunnetuimpina kotiottelijoina kehään ovat nousemassa viime lauantaina EM-titteliään puolustanut Eva Wahlström sekä EM- ja EU-mestaruuskehissä useasti nähdyt kaimat Juho Haapoja ja Juho Tolppola.

Lisäksi ottelukorttiin on merkittynä tappiottomien lupausten Turun Eemeli Katajiston, Kemin Henri Kekäläisen ja Kotkasta lähtöisin olevan itä-helsinkiläisen Niklas Räsäsen nimet samoin kuin uutta tulemista tekevä Stadin Niko Jokinen.

– Yksi eurooppalainen (EBUn) mestaruusottelukin oli työn alla, mutta se kaatui espanjalaisten tekemään ranking-protestiin, kertoo Pekka Mäki.

– Nyt päätettiin sitten korvata lisävyöt laajalla laadulla. Tolppolan comebackin vakavuus tullaan testaamaan kunnolla ja nuorten kundien (Kekäläinen, Räsänen) vastuksia kovennetaan edellisestä selkeästi. Jokaikisen ottelun tulee olla MM-tapahtuman arvoinen ja tämän olen matchmakerille selvästi ilmoittanut!

Evan esitys Savonlinnassa ei ehkä ollut taktinen täysosuma, mutta kaksi EM-ottelua on kuitenkin mennyt ilman yhtään hävittyä erää tuomarien korteissa, joten on korkea aika siirtää katse maailmalle. Nähdäkseni vielä kaksi valmistavaa ottelua olisi tämän syksyn kuluessa edessä ja sitten olisi aika käydä korkeimpien kruunujen kimppuun, jatkaa Mäki.

Haapojalla on käynnissä aika vaativa painonpudotusprojekti cruiserista raskaaseen keskisarjaan. Siinä on kuitenkin matkaa toistakymmentä kiloa painorajojen välissä. Tästä johtuen pitää vähän ”Häjyä” toppuutellakin mestaruushaaveiden kanssa. Siltikin – jos Savonlinnaan tuotiin vastustaja, jonka tarkoitus oli vain testata dieettitulokset, niin nyt haetaan jo voitosta taistelevaa ja hyvälistaista miestä.

Illan matchmaker Petri Paimander lupailee vastustajien nimien olevan suurimmalta osalta selvillä vielä elokuun aikana.

– Eemeli Katajisto ottelee vielä 6.9. Tampereen illassa, joten hänen osaltaan lyödään vastustaja lukkoon vasta kyseisen illan jälkeen. Muilta osin ollaan jo hyvin lähellä sopimusten kirjoittamista.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa Lippu.Fi. Ilta tullaan esittämään myös MTV3 Katsomossa.