Mietteitä: Viikonlopun leijonat ja lampaat

Viime viikonloppu tulee jäämään Robert Heleniuksen rajun tappion myötä suomalaiseen nyrkkeilyhistoriaan. Viikonloppuna riitti myös vähäpätöisempiä, mutta mainitsemisen arvoisia tapahtumia. Boxing.Fi jakaa viikonlopun plussat ja miinukset.

Elina Gustafssonin otteet ennen MM-kilpailuita
Arvio: +++

Marjut Lausti ja Elina Gustafsson
Marjut Lausti ja Elina Gustafsson

Porilainen sisupussi valmistautui Pyynikki-turnaukseen ja uransa ensimmäisiin MM-kilpailuihin Italian harjoitusleirillä. Viime viikonloppuna PM-kultaa iskenyt Gustafsson pääsi Italiassa myös kilpakehään ja kukisti Italian Monica Floridian.

Tapahtuman kymmenessä ottelussa Italian nyrkkeilijät kohtasivat Suomen, Kazakstanin ja Azerbaijanin ottelijoita. Otteluista kahdeksan päättyi italialaisten voittoon, joten Gustafssonin voitto oli vierasjoukkueelle harvinaista herkkua.

Pyynikki-turnaukseen myös tähtäävä Marjut Lausti joutui omassa ottelussaan tyytymään tappioon.

Italian leirillä olivat Gustafssonin ja Laustin lisäksi myös Euroopan olympiakarsintoihin valmistautuvat Tomi Honka, Ilari Kujala, Muhammad Abdilrasoon ja Mira Potkonen.

Steel Ringin facebook-sivut
Arvio: ++

steelringSteel Ring Productions piti aprilliperjantaina 1. huhtikuuta  Oulussa viiden ottelun ammattinyrkkeilyillan, jonka urheilullinen anti jäi varsin heikoksi. Kolme otteluista päättyi heti avauserässä eri syistä. Mikko Lehtinen, Juha Enojärvi ja venäläinen raskaansarjan iskijä Rostislav Plecho saivat niissä voitot lähes ilmaiseksi.

Debytantti Petja Pessi tsemppasi niukan voiton heikkotasoisessa, mutta varsin viihdyttävässä taistossa. Viime aikoina selvästi kypsynyt Pertti Keita jatkoi hyviä otteitaan ja kukisti kelpotasoisessa ottelussa georgilaisen vastustajansa pisteillä.

Steel Ringin facebook-sivut tarjosivat erinomaista palvelua tapahtumasta kiinnostuneille. Steel Ring Promotionsin sivut tarjosivat reaaliaikaisen tulospalvelun ja Steel Ringin yhteisö on julkaissut kaikista otteluista täydet videoklipit. Hyvä Steel Ring!

Ainoa ihmetystä herättävä asia on että miksi Steel Ringillä on facebookissa erikseen yhteisö ja sivut ja tapahtumien tiedotus jakaantuu ärsyttävästi niiden välille.

Kehäkuuluttaja Lauri Salovaara
Arvio: –

Hartwall Areenan illan kehäkuuluttaja Lauri Salovaara hoiti kuuluttajan työnsä tapahtumassa mallikkaasti. Salovaaran kannattaisi kuitenkin jatkossa vakavasti harkita että lähteekö hän haastattelemaan juuri rajusti tyrmättyjä, vielä selvästi tillin tallin olevia ottelijoita. Sekavassa tilassa olleen Juho Haapojan kehähaastattelu oli surullista katsottavaa.

Kuuluttajan kannattaisi myös harkita käyttäytymistään sosiaalisessa mediassa. Kaikki kuuluttajat eivät varmaankaan olisi julkaisseet sosiaalisessa mediassa kuvaa kehässä tajuttomana makaavasta kotikehän nyrkkeilijästä.

Mihaly Vörös Kuva_ Tapahtuman facebook sivut
Mihaly Vörös
Kuva_ Tapahtuman facebook sivut

Hartwall Areenan illan esiottelut
Arvio: – – –

Hartwall Areenan lauantaisen nyrkkeilyillan pääottelut olivat huippuluokkaa, niin urheilulliselta tasoltaan kuin dramatiikaltaan ja viihdyttävyydeltään. Ennen viimeisiä otteluita kehässä kuitenkin nähtiin myös ammattinyrkkeilyn häpeäpilkkuja, sellaisia otteluita joita ei varsinkaan ison yleisön toivoisi näkevän.

Mathias Eklundin ja Tipi Hirvikankaan vastustajat olivat järkyttävän huonoja, eikä tuon tuossa kunnossa olevia ihmisiä pitäisi päästää varsinkaan ison profiilin nyrkkeilyiltoihin, kuin korkeintaan toimitsijatehtäviin tai yleisön joukkoon.

Mihaily Vörisin tai Tadas Stulginskasin olemattomat kyvyt eivät voineet olla tapahtuman matchmakerille yllätyksiä. Laittamalla kyseisten ”urheilijoiden” nimet googleen löytää nimittäin heti videoita joissa kyseiset sankarit esittelevät taidottomuuttaan.

Tadas Stulginskas Kuva: Tapahtuman facebook-sivut
Tadas Stulginskas
Kuva: Tapahtuman facebook-sivut

Oli jo etukäteen selvää että kyseiset miehet eivät ole puolustuskykyisiä edes Eklundin tai Hirvikankaan tasoisia miehiä vastaan.

Hirvikangas antoikin IS-TV:n pahoinpitelyn jälkeisessä haastattelussa matchmakerille kovaa palautetta: Hävettää!

Suomalaiselle nyrkkeilylle kyseistet teurastukset olivat pahinta mahdollista mainosta. Jos suomalaiset matchmakerit eivät sitä itse jatkossa ymmärrä, niin Suomen Ammattinyrkkeilyliiton toimihenkiöiden tulisi puuttua ottelupareihin ja tehdä nyt laillisista pahoinpitelyistä laittomia.