Metro areenan raportti

Ricardo Morales UD4 Juris Ivanovs

Selvästi pidempi ja ulottuvampi Morales hallitsi ottelua jabillaan. Morales satutti Ivanovsia kohokoukuillaan muutaman kerran, mutta ei onnistunut lyömään latvialaista lattiaan. Arvostelutuomareiden pisteet olivat 40-36, 40-36 ja 40-37.

Gennadi Mentsikainen MD4 Dusan Krstin

Serbivastustaja pisti Mentsikaisen koville, mutta suomalainen otti lopulta kuitenkin ansaitun pistevoiton. Ensimmäisissä erissä Mentsikaisella oli vaikeuksia löytää oikeaa iskuetäisyyttä ja Krstin pääsi kontraamaan suomalaisen hyökkäyksiä vasemmalla koukullaan. Ottelun edetessä enemmän töitä tehnyt Mentsikainen otti kuitenkin paremmat osumat ja voitti ottelun enemmistötuomiolla. Tuomarien pisteet olivat 39-37, 40-36 ja 38-38.

Emmanuel Amiot TKO4 Jesse Jouhki

Jouhki aloitti ottelun hyvin. Hän näytti olevan taitavampi, monipuolisempi ja hieman terävämpi. Ranskalainen alkoi kuitenkin kääntää ottelua pikkuhiljaa hyväkseen, ja osui neljännen erän lopussa muutamia hyviä iskuja vartaloon ja päähän. Jouhkin kulma keskeytti ottelun erätauolla. Helsinkiläiseltä oli ilmeisesti puhjennut tärykalvo jo toisessa erässä.

Nourdeen Toure UD6 Michael Obin

Toure on kehittynyt Pekka Mäen opissa huomattavasti, ja Togosta kotoisin oleva helsinkiläinen ottelikin monipuolisesti. ”Ukunta” käytti jabiaan, liikkui, löi vartaloon sekä vaihtoi myös iskuja tuttuun tapaansa. Ruotsalainen antoi hyvän vastuksen, ja muutama eristä oli tasaisia, mutta ottelun päätyttyä lopputuloksesta ei ollut epäselvyyttä. Arvostelutuomarien pisteet olivat 60-55, 60-55 ja 60-54.

Tuomo Eronen KO5 Serif Gurdijeljac    

Gurdijeljac aloitti tämän yleisöystävällisen ottelun hyvin ja voitti ensimmäisen erän. Isompi ja vahvempi Eronen piti kuitenkin päällä tasaista painetta ja otti ottelun pikkuhiljaa hallintaansa. Erosen vartalokoukut tekivät suurinta vahinkoa, ja ”Terrieri” murjoikin serbialaisen kanveesiin viidennessä erässä juuri vartalokoukuilla.

Niklas Räsänen KO2 Matiouze Royer 

Räsänen oli vakuuttava. Ranskalainen liikkui eteenpäin kädet korkealla suojauksessa, ja sai muutaman iskun perille ensimmäisessä erässä. Se ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon, sillä Räsänen oli osuvampi.

Toisessa erässä suomalainen alkoi hallita ottelua yhä selvemmin. Hän liikkui hyvin, vaihteli kulmia ja löi monipuolisesti. Myös Räsäsen suojaus toimi hyvin. Hän on Mäen ohjauksessa parantanut pakettiaan, mutta luovuutta se ei ole vienyt miehen nyrkkeilystä pois pätkääkään.

Suomalainen satutti Royeria kohokoukullaan ja löi tämän jatkotilanteessa lattiaan. Ranskalainen selvisi luvunlaskusta, mutta oli hetken päästä jälleen kanveesilla. Tällä kertaa Kehätuomari Erkki Meronen keskeytti ottelun laskematta edes lukua. Royer oli raivoissaan keskeytyksestä. Näytti siltä, että tukevilla jaloilla seissyt ranskalainen olisi kyennyt jatkamaan ottelua. Räsäsen hallinta oli kuitenkin niin selvää, että lopputulos olisi luultavasti ollut täsmälleen sama.

Eva Wahlström UD10  Dahiana Santana

Pitkän nyrkkeilyuran tehnyt 35-vuotias Wahlström näytti olevan elämänsä kunnossa. Tämä oli helsinkiläisen uran paras ottelu.

Ensimmäinen erä oli tunnustelua, jossa iskuja ei lyöty kuin muutama, eikä kumpikaan saanut osumia perille. Kolmannesta erästä alkaen Wahlström alkoi hallita ottelua selvästi hyvällä liikkumisellaan ja jabillaan, joka osui muutamia kertoja raskaasti Santanaan.

Santana – Entinen IBF-liiton höyhensarjan mestari – ei löytänyt keinoja suomalaisen pysäyttämiseen. Ewa hallitsi etäisyyttä hyvällä liikkumisellaan ja Santanan kovat takakädeniskut puhkoivat lähinnä ilmaa. Ottelussa nähtiin muutamia hyviä iskujenvaihtoja, jossa vahvempi, paremmasta tasapainosta nyrkkeillyt Wahlström osui selvemmät ja raskaammat osumat. Hienosti nyrkkeillyt Wahlström voitti ottelun pistein 99-91, 99-92 ja 99-91

Edis Tatli UD12 Massimiliano Ballisai

Ottelun alussa näytti siltä, että illasta tulisi Tatlille helppo. Suomalainen hallitsi ottelun paria ensimmäistä erää niin selvästi, että keskeytysvoitto näytti vääjäämättömältä.

Kolmannessa erässä italialaisen kohokoukku käytti Tatlia yllättäen kanveesissa. Kehätuomari Robin Dolpierre tulkitsi tilanteen kuitenkin liukastumiseksi, eikä laskenut Tatlille lukua. Ballisai osui erän lopussa myös muutaman hyvän oikean, ja oli yhtäkkiä taas mukana ottelussa.

Tatli paransi seuraavissa erissä pakettiaan, alkoi tehdä enemmän töitä jabillaan ja otti ottelun jälleen hallintaansa. Vaikka Tatli voittikin suurimman osan eristä, oli myös Ballisailla hetkensä, eikä tämä päästänyt suomalaista helpolla. Tatli satutti Ballisaita muutamaan otteeseen kohokoukullaan, mutta ei onnistunut jatkamaan näistä tilanteista.

Viimeisessä erässä nähtiin hyvää iskujenvaihtoa. Tatli horjutti italialaista takakädellään, mutta tämä selvisi ja taisteli kovaa loppuun asti.

Tatli otti selvän pistevoiton tässä viihdyttävässä ottelussa, mutta joutui tekemään kovasti töitä sen eteen. Arvostelutuomareiden pisteet olivat 118-110, 117-111 ja 118-110.

PETTERI JESKANEN