Mestaruusnyrkkeily palaa Pohjanmaalle

Maaliskuussa uransa toista kertaa Euroopan Ammattinyrkkeilyliiton EU-mestariksi kruunattu Juho ”Härmän Häjy” Haapoja puolustaa mestaruuttaan Alahärmässä, Huvivaltion Power Parkin PowerPalace-hallissa 21. lokakuuta!

Kyseessä tulee olemaan jo neljäs kerta kun Juho tähdittää tasokasta ammattilaisiltaa kotilakeuksiensa tunnetuimmassa turistikohteessa, mutta ensimmäistä kertaa pelissä tulee olemaan myös kansainvälinen mestaruusvyö. Haastajana Euroopan Unionin mestaruusvyötä ja asemaa Euroopan mestarin kärkihaastajien joukossa saapuu tavoittelemaan 32-vuotias romanialaislähtöinen kulkuriluonne Alexandru Jur. Jur on ammattilaisena voittanut yhtä vaille kaikki kuudestatoista paidattomasta kamppailustaan. Tappion Jur kärsi kaksi kuukautta takaperin hajaäänituomiolla vahvalle ja kovalyöntiselle Taylor Mabikalle jälkimmäisen kotikehässä eksoottisessa Gabonissa.

– Vaikka tässä onkin kyseessä vapaaehtoinen tittelinpuolustus niin todella kovan haasteen ovat matchmaker Paimander ja valmentajani C.J. Hussein valinneet. Jur on meikäläistä nuorempi, ulottuvampi, todennäköisesti hieman nopeampi ja vielä perusosaamiseltaan pirun taitavakin nyrkkeilijä. Mutta minun puolellani tulee olemaan valtava henkinen tuki kotiyleisöltä ja paljon enemmän kokemusta kovien matsien kotiin kääntämisestä. Ensin viedään matsi niihin paljon puhuttuihin ”syviin vesiin” ja sitten väännetään tahdonvoimalla ja sisulla kotiin!, lupaa Häjy.

 

Merkittävä kokemusero

Ottelua seuraavana päivänä 37-vuotissynttäreitään toivoakseen juhlamielellä viettävä Haapoja on jo 11 ammattilaisvuoden ja 39 kehäkamppailun veteraani, joka on esiintynyt kahdeksan kertaa taistelijanveren viimeisen päälle testaavissa 12-eräisissä mestaruusotteluissakin. Suoriutuessaan voittajana tästä tulevasta kamppailusta kirjoitettaisiin Haapojan nimi isoin kirjaimin EU-mestarien sankaritauluun, sillä vain kolme ottelijaa on tähän mennessä yltänyt viiteen EU-mestaruusotteluvoittoon! Haapoja sivuaisi siis tanskalais-kongolaisen Lolenga Mockin (ylempi keskisarja) ja italialaisten Antonio Laurin (välisarja) sekä Domenico Urbanon (höyhensarja) ennätystä.

Jur on sen sijaan otellut ammattilaisena vasta kuusi vuotta ja 16 kamppailua saldonaan 15 voittoa ja edellä mainittu yksi tappio. Merkittävimpänä saavutuksena voidaan toistaiseksi pitää Belgian ammattilaismestaruutta raskaassa keskisarjassa. Suurimman osan urastaan Jur on edustanut liegeläistä GMG-tallia, jonka edustajat Faroukh Kourbanov ja Francisco Patera kävivät keväällä juottamassa suomalaisvastustajilleen katkeraa kalkkia. Nuo yhteistyövälit kuitenkin katkesivat parisen vuotta sitten ja Jur on sittemmin siirtynyt Italian kautta Saksaan ja asustelee tällä hetkellä Ruhrin alueella Euskirchenissä.

– Belgialaiset nyrkkeilyopit olivat tosiaan keväällä suomalaisille liiallinen haaste. Niin hävisi Tatli kuin Fröjdholmkin, vaikka matsit toki olivat tasaisia ja tuomiot kiisteltävissä. Kolme kertaa putkeen olisi ryöstöretki jo liikaa, joten täytynee ”setämiehen” palauttaa asiat oikealle mallille. Helpolla en varmasti pääse, mutta Jur lähtee silti paluulennolle ilman komeaa sinistä housunkannatinta, lopettaa Juho kommentointinsa pieni hymynkare silmäkulmassa.

Esi-iltaan luvassa brittitekemistä

Juhon menestyksestä suuren ansion ansaitseva valmentajavelho C.J. Hussein marssittaa Power Parkin kehään myös kaksi nuorempaa brittilupausta. Jo syksyllä Seinäjoella nähty Kian Thomas, 7-0 (3) ja keskisarjalainen Davis Pagan, 4-1 (1) tuovat tuulahduksen sumujen saaren laadukkaasta nyrkkeilyosaamisesta. Esi-illan tasokkaasta ja nimekkäästä suomalaiskaartista tiedotetaan lähiaikoina.

TIEDOTE