Maidana-Mayweather II – Vallankumouksen viimeistely vai kurinpalautus?

Marcos Maidana ja Floyd Mayweather iskivät yhteen toukokuussa välisarjan mestaruusottelussa. Kamppailun odotettiin olevan Mayweatherille helpohko 30 miljoonan arvoinen iltapuhde kovempien koitosten välillä. Argentiinalaishaastaja piti mestaria kuitenkin varsin ahtaalla ja taipui tappioon lopulta ainoastaan enemmistötuomion turvin.

Marcos Maidanasta tuli toukokuun ottelun myötä ensimmäinen mies 12 vuoteen, joka kykeni totisesti uhkaamaan Floyd Mayweatherin paremmuutta. Kamppailun jälkeen varsin moni piti Maidanaa jopa moraalisena voittajana. Vaikka näihin mielipiteisiin vaikutti osaltaan myös kamppailun yllättävyys, miesten ensimmäinen otatus petaa mielenkiintoisen alkuasetelmat myös tulevalle lauantaille, kun odotettu uusinta toteutuu Las Vegasin värivalojen alla.

Mayweater 46-0 (26) on viime vuosina pyöritellyt itseään suurempikokoisia huippunyrkkeilijöitä lähes mielensä mukaan. Ällistyttävällä ottelusilmällään hän on kyennyt pysyttelemään kovien laakien alta poissa, ja hänen oma fysiikkansa on osoittautunut riittäväksi kenelle tahansa keskisarjan alapuolella. Uransa enimmäkseen kevyessä välisarjassa tehnyt Maidana tuotti maestrolle kuitenkin todellisia vaikeuksia nopeudellaan ja aggressiivisuudellaan. Yleensä ajoituksessaan erehtymätön Mayweather myöhästeli vastaiskuissaan ja hävisi ristiinlyöntitilanteita nopeanyrkkiselle haastajalleen.

Ottelu Maidanaa vastaan teki viimeistään selväksi sen, ettei 37-vuotiaan Mayweatherin reaktionopeus ole enää kymmenen vuoden takaisella tasolla. Tämä ensimmäinen ikääntymisen merkki hänen arsenaalissaan tulee varmasti olemaan asia, jonka varaan haastaja laskee pelinsä myös lauantaina.

Vaikka 31-vuotias Maidana 35-4 (31) yllätti koko nyrkkeilymaailman rämäpäisen ennakkoluulottomalla esiintymisellään toukokuussa, on muistettava, että hänkin on kuulunut nyrkkeilymaailman eliittiin jo puolen vuosikymmenen ajan. Kaikki tappionsa hän on kärsinyt pistein, ja uran neljästä takaiskusta kolme on tullut hyvin niukkojen pistetuomioiden myötä.  Aiemmin urallaan Maidana on ollut hankaluuksissa hyvin liikkuvien taitonyrkkeilijöiden kanssa, mutta onnistui siis Mayweatheria vastaan nousemaan uudelle tasolle.

Maidanalla on aseet tehdä Mayweatherin olo tukalaksi uudestaankin, mutta lauantaina häneltä puuttuu puoleltaan yllätyksen etu, joka auttoi häntä toukokuussa. Uusintaotteluun pian suostunut Mayweather on varmasti suunnitellut harjoitussalillaan vastalääkkeitä haastajan myrkkyyn, eikä nyrkkeilyn historia tunne montaa kehä-älyltään hänen vertaistaan. Kykeneekö Maidana soveltamaan omaa ottelutyyliään, jos ensimmäisen ottelun konstit eivät tällä kertaa toimikaan?

Ilmeistä on, että Mayweatherin ura alkaa kääntyä viimeisiin lukuihinsa, mutta yllätys olisi, jos hänen voittokulkunsa todella päättyisi Maidanan kourissa. Ennustan Mayweatherin löytävän tarvittavat aseet ja ottavan selkeähkön pistevoiton kahdentoista erän jälkeen.