Lotta Loikkanen iskee Saksassa kolmen liiton maailmanmestaruudesta

Kuva: Riikka Lantto

Ammattinyrkkeilijä Lotta Loikkanen iskee kolmantena suomalaisena naisammattilaisena ammattinyrkkeilyn maailmanmestaruudesta. Loikkanen kohtaa kolmen pikkuliiton (WIBF, GBU, WBF) hallitsevan mestarin Sarah Bormannin alemman kärpässarjan titteliottelussa 14. joulukuuta Karlsruhessa Saksassa.

35-vuotias Orivedellä asuva Loikkanen edustaa Steel Ring-tallia ja on tähän mennessä otellut kuusi voitokasta ammattilaiskamppailua. Tuleva titteliottelu on uran ehdoton pääottelu.

”Vaikka saksalaismestari onkin ottelun ennakkosuosikki, uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet taistella voitosta. Olen kertaalleen kohdannut Bormannin amatööriturnauksessa ja hävinnyt silloin hajaäänin 4-1. Nyt on revanssin paikka ja teen kaikkeni, että olen huipputikissä joulukuussa”, Loikkanen vakuuttaa.

29-vuotias saksalaismestari Sarah Bormann on Loikkasen tavoin voittamaton yhdessätoista kamppailussaan. Edellisessä ottelussaan toukokuussa Bormann otti voitollaan myös WBF-liiton mestaruusvyön haltuun.

Lotta Loikkanen on aiemmin voittanut amatöörinyrkkeilyssä kaksi naisten suomenmestaruutta, thainyrkkeilyssä suomenmestaruuksien lisäksi yhden amatöörien ja yhden ammattilaisliiton maailmanmestaruuden.

Tämänkertainen kamppailu joulukuussa on kuitenkin ylitse muiden. ”Tämä on minulle kamppailu-uran huipennus. Karlsruhessa tuon kehään toivottavasti kaiken sen osaamisen, jonka olen oppinut. Vaikka haastan luonnollisesti mestarin kotikehässä altavastaajana, en koe sitä missään nimessä ongelmana. Tiedän, että ottelusta tulee kova ja tasainen taistelu ja taktiikalla on ratkaiseva merkitys”, Loikkanen miettii.

Toimittajan arkityöstään Loikkanen on ottanut vapaata kyetäkseen keskittymään täydellisesti tulevaan haasteeseen. Jo projektin tässä vaiheessa Loikkasella on takana noin sata sparrauserää useiden maan parhaiden naisnyrkkeilijöiden kanssa:

”Olen sparrannut Tampereella, Helsingissä, Lahdessa ja Joensuussa ja ensi viikolla matka vie Ouluun. Voitto ei ainakaan tule jäämään kiinni motivaatiosta, harjoittelusta ja laadukkaista harjoitusvastustajista”, Loikkanen tietää.

Ottelupunnitus tapahtuu Karlsruhessa perjantaina 13.12., jolloin Loikkasen ja Bormannin painot on oltava alle 48,9 kiloa.

TIEDOTE