Lomatsenko puhkoi Crollan suojauksen

Kevyen sarjan MM-ottelusta Ukrainan Vasili ”Hi-Tech” Lomatsenkon ja britti Anthony Crollan välillä ei lähtökohtaisesti odotettukaan tasaista, mutta helppous, jolla Lomatsenko marssi voittoon, oli silti vaikuttava. Mestarin näyttävä etummaisen käden koukku Crollan ohimolle neljännen erän alkajaisiksi nukutti haastajan menestystoiveet Los Angelesin illassa.

Ottelun avauserässä ei nähty vielä montaa iskua. Lomatsenko paineisti kookkaammalta näyttävää haastajaansa köysiin, mutta tyytyi lähinnä analysoimaan tämän suojausta ja napauttamaan erän loppuun pari vartalokoukkua. Toisessa erässä mestari kiristi ruuvia ja jakeli navakoita koukkujaan, eikö Crollan nopeus riittänyt alkuunkaan osallistumaan iskujenvaihtoon. Lomatsenkon jalkatyö ja prässi tukahduttivat haastajalta ajan ja tilan.

Kolmannen erän lopussa ukrainalainen ahdisti haastajansa nurkkaukseen ja runteli tätä molemmin nyrkein, kunnes kehätuomari Jack Reiss astui miesten väliin. Crolla, Lomatsenko, samoin kuin kaikki muutkin tulkitsivat eleen keskeytykseksi ja kehään nousi ulkopuolista väkeäkin mestarin tuulettaessa voittoaan köysillä seisten. Lopulta Reissin onnistui selvittää, että kyseessä oli luvunlasku, kun hänen tulkintansa mukaan vain köydet estivät brittiä kaatumasta. Sekava tilanne päättyi kongin soittoon.

Ratkaisua ei kuitenkaan tarvinnut enää kauaa, kun alle minuutin kuluttua neljännen erän alusta mestarin koukku paiskasi Crollan kasvoilleen kanveesille perusteellisesti tyrmättynä. Crolla hävisi pitkällä urallaan vasta toisen kerran kesken ottelun, kun taas Lomatsenko nappasi uransa 13:nnen voiton.

Crollaa vastaan on yleensä vaikeaa näyttää hyvältä, mutta mestarin esitys oli yksi hänen uransa sähköisimmistä. Spekulaatiot virtuoosin seuraavasta vastustajasta käynnistyivät myös saman tien. Lomatsenko itse nimesi toivevastustajakseen Mikey Garcian, mutta myös nuoret nousevat tähdet Gervonta Davis ja Teofimo Lopez ovat esiintyneet fanien toiveissa. Asioiden edelle ei kuitenkaan pidä menä: Edis Tatlilla on ensi viikonloppuna elämänsä tilaisuus kiilata nimensä samaan soppaan…