Lainetta lyötiin lujaa – Sisukas suomalainen selvisi seitsemän erää

”Stadin Malli” Timo Laine kärsi keskeytystappion seitsemän erän jälkeen Venäjän Fedor Tshudinoville Sotshin kehässä World Boxing Super Series -illan esiottelussa. Tasoero maailman huippua edustavan venäläisen ja vajaan viikon varoitusajalla kamppailuun lähteneen veteraanin välillä oli ymmärrettävästi valtava ja loppua kohti kamppailu alkoi käydä vaarallisen näköiseksi. Hävetä Laineen ei esitystään kuitenkaan missään nimessä tarvitse.

Tshudinov hallitsi kamppailun avauserää jabillaan, joka osui ensi hetkistä saakka helposti. Toisesta erästä eteenpäin hän alkoi pudotella vartalokoukkujaan kiristäen ruuvia tasaisesti hetki hetkeltä. Laine löi vastaankin, mutta hänen iskunsa olivat venäläishuippuun verrattuna sen verran pakotettuja, että ne kilpistyivät jatkuvasti Tshudinovin suojaukseen. Venäläisen etu niin fysiikassa, työmäärässä kuin tekniikassakin oli selvä.

Kolmannessa erässä suomalainen alkoi näyttää väsyneeltä, ja viidennessä suosikin iskut alkoivat kolista läpi joka puolelta. Erän lopussa myös Laine osui puhtaalla koukulla Tshudinovin leukaan, mutta iskulla ei ollut vaikutusta. Kuudennen erän jälkeen Laineen kulmauksessa ilmoitettiin aikeesta luovuttaa, ja seuraavan kolmeminuuttisen jälkeen kamppailu oli ohi. Vielä viimeisessä erässä Laine yritti kuitenkin kaikella mitä tyhjiin taotuista tankeistaan sai ammennetuksi. Tshudinovin ottelulista kohosi lukemiin 17-2 (12) Laineen rekordin ollessa nyt 21–10 (6)

Kehässä aina huippukuntoisena esiintyvän Laineen olemus oli totuttua pehmeämpi, mikä kieli pikaisesta valmistautumisesta ja myös hänen iskujensa paras terävyys oli poissa. Niin suuri tasoero kuitenkin oli, ettei miesten välisestä paremmuudesta missään olosuhteissa jäänyt epäselvyyttä, ja kaikkiaan keskeytyksen olisi suonut tulevan jo hieman aiemmin. Laine kuitenkin ehti osoittaa kehässä ikuista sisuaan sekä leukansa teräksisyyttä: ryöpytyksestä huolimatta hän oli tälläkin kertaa kehässä enemmän puhki kuin sekaisin. Mallin kasvonpiirteet murjoutuivat kylmässä kyydissä, mutta Tshudinovillekin jäivät verinen nenä ja turvonnut poskipää muistoiksi suomalaisen yritteliäästä vastarinnasta.