Laine, Mononen ja Enbom kehässä perjantaina

Kuvassa Timo Laine, Marko Mononen ja Sami Enbom

Pohjois-Karjalassa Outokummun Urheilutalolla isketään tänä perjantaina kolme ammattinyrkkeilyottelua ja useita olympiatyylin otteluita. Suomalaisammattilaisista kehässä nähdään keskisarjan Suomen mestari Timo Laine, alemman raskaansarjan SM-ottelun tähtäävä Marko Mononen ja debytantti Sami Enbom.

Tapahtuman järjestää Boxing Finlandia promoottori Jarmo Tolvasen johdolla.  Liput klo 19.00 alkaviin otteluihin maksavat 15 euroa. Olympiatyylin otteluissa esiintyvät paikalliset sankarit. Tapahtuman kaikki ammattilaisottelut ovat kaavailtu nelierisiksi.

Viime vuoden lopulla Kai Kauramäen SM-ottelussa yllättäen kukistanut Timo Laine kohtaa ylemmän keskisarjan (76,2 kg) ottelussa Latvian Jevgenjis Andrejevsin. Latvian mies ei ole saman niminen kokenut kehien kiertelijä, vaan tänä vuonna yhdellä tyrmäysvoitolla ja yhdellä pistetappiolla uransa aloittanut nyrkkeilijä.

Seitsemättä peräkkäistä voittoaan hakeva Laine lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta olisi yllätys jos Laine saisi latvialaisen iskettyä ottelukyvyttömäksi. Laine ei tyrmääjätyyppiä ja Andrejevs tuskin on täysin kyvytön heittopussi. Ainakin Ranskassa mies otteli täysiaikaisen ottelun. Laineen pistevoitto on siis odotettavissa.

Kaikki kolme ammattilaisotteluaan voittanut paikallistähti Marko Mononen kohtaa Puolan Mariusz Radziszewskin, joka on puolestaan hävinnyt kaikki kahdeksan paidatonta taistoaan. Lisäksi puolalainen ottelee ylemmässä painoluokassa kuin koskaan aiemmin.

Ottelu ei kuitenkaan välttämättä muodostu yhtä epätasaiseksi kuin mitä yllä mainituista faktoista voisi päätellä.

Kuvassa Mariusz Radziszewski

Monosella oli vain kymmenkunta amatööriottelua ja Radziszweskillä on pitkä kamppailutausta vapaaottelun puolella, jossa miehen merittit ovat huomattavasti hänen nyrkkeilymeriittejään paremmat.

Nyrkkeilyssä puolalainen on kohdannut pelkästään voittamattomia kotikehän lupauksia ja se pitkälti selittää miehen synkkää listaa. Jos Monosella olisi ollut samat vastustajat, niin tuskinpa hänelläkään montaa voittoa listalla olisi.

Kotikehän miehen pistevoitto näyttää tässäkin ottelussa selvästi todennäköisimmältä vaihtoehdolta ottelun tulosta arvellessa.

Monoselle on ilmeisesti kaavailtu Suomen mestaruusottelua Caramelito Promotionsin Janne Forsmania vastaan syksylle. Forsmanin piti alunperin myös otella samassa tapahtumassa, mutta haminalaisen loukkaannuttua jo harjoituksissa kehään nousee Sami Enbom.

Lahtelaisen debytantin ”esittelin” jo aiemmin näillä sivuilla. Lue juttu tästä!

Enbomin vastustaja on Puolan Patryk Kowoll, joka viime ottelussaan hävisi niukasti, mutta ansaitusti Marko Monoselle. 20-vuotias puolalainen on ulottuva (noin 190 cm) ja liikkuva. Mikään mestari mies ei ole, mutta kelpo debyyttivastus Enbomille.

Jos Enbom jännittää kovasti debyyttiään, niin Kowoll voi aiheuttaa hänelle vaikean ottelun. Hyvän amatööritaustan omaavan Enbomin pitäisi kuitenkin olla ammattilaiskehissä eri tason mies kuin Mononen, jolle Kowoll oli hankala vastustaja.

Näin ajatellen Enbomin voi olettaa voittavan ottelun jokainen erä. Ennen täyttä aikaa tullut voitto olisi lupaisi erittäin hyvää paidatonta uraa Enbomille ja eränkin häviäminen taas olisi pienoinen pettymys.

Katso video Enbomin vastustajasta:

Katso video Monosen vastustajasta: