Laine kohtaa Swierzbinskin tänään Puolassa

Helsinkiläinen Timo ”Stadin malli” Laine kohtaa puolalaisen Robert Swierzbinskin tänä iltana Bialystokissa, Puolassa kymmenen eräiseksi kaavaillussa keskisarjan ottelussa. Ottelussa on pelissä pienen WBF-liiton international -titteli.

Kotikaupungissaan ottelevan Swierzbinskin (16-6-1 3KO) kaikki voitot ovat tulleet omista maanmiehistä ja kaikki ulkomailla isketyt neljä ottelua on hän hävinnyt keskeytyksellä, joista viimeisimmässä kärsi hän toisen erän keskeytystappion varsin nimekkäälle Hassan N’Dam N’Jikamille Ranskassa. Viimeisimmän keskeytysvoittonsa Swierzbinski iski 2012 uransa yhdeksännessä ottelussa.

Myös haastajan roolissa kehään nouseva helsinkiläinen Timo Laine (15-7 4KO) on hävinnyt edellisen ottelunsa keskeytyksellä (TKO 7), kun viime heinäkuussa ”brittiprospekti” Tommy Langford  löi Laineen keskeytyskuntoon Cardiffissa. Laineen kaikki keskeytysvoitot ovat tulleet negatiivisen ottelulistan omaavista nyrkkeilijöistä. Tappiosta vain kaksi on tullut ennen täyttä aikaa.

Molempien ottelijoiden heikohkon lyöntivoiman ja otteluhistorian perusteella ottelu mennee täydet kymmenen erää melko tasaisissa merkeissä. Kaiken kaikkiaan tasaväkinen ja mielenkiintoinen kamppailu edessä. Ottaako Swierzbinski vihdoinkin ensimmäisen ulkomaalaisen päänahan?

TERO LATTU