Laine kohtaa Monosen Olavinlinnassa

Suomen ammattinyrkkeilyn vuosijuhla, Olavinlinna Boxing NIght -tapahtuma sai mielenkiintoisen lisämausteen, kun ottelukorttiin lisättiin aina kiinnostava suomalaisten välinen otatus. ”Stadin Malli” Timo Laine kohtaa itseään kymmenkunta kiloa raskaamman Marko Monosen kuusieräiseksi kaavaillussa catchweight-ottelussa.

Muutenkin kovaa ottelutahtia urallaan pitänyt helsinkiläinen Timo Laine, 24–12 (8), on erikoistunut kansallisiin kamppailuihin: Monosesta tulee hänelle peräti kuudes kotimainen ammattilaisvastus. Suomen mestaruudet hän on valloittanut sekä keskisarjassa että raskaassa keskisarjassa, ja kilvoitellut näiden lisäksi myös ylemmän keskisarjan tittelistä.

SM-kehäkävijä on myös Juukan Marko Mononen, 7–1 (1), jonka kilvoittelu alemman raskaansarjan vyöstä Janne Forsmania vastaan päättyi minuutissa tulleeseen tappioon 2012. Tuon jälkeen entinen amatöörimitalisti vetäytyi viideksi vuodeksi, kunnes innostui taas kehätöistä 2017, ja on sittemmin napannut kolme voittoa.

Ottelun painorajaksi on sovittu 86 kiloa, mikä on roimasti enemmän kuin kertaakaan Laineen uralla ja tekee asetelmasta varsin herkullisen. Toisaalta Laineen kokemus on eri luokassa Monosen kanssa: hän muun muassa päihitti selvästi pistein Monosen nukuttaneen Forsmanin. Kiinnostavaa on nähdä, pystyykö Juukan mies ulottuvuudellaan tuottamaan hankaluuksia monipuolisemmalle ja nopeammalle Laineelle, jonka iskunkestävyys on tunnetusti huippuluokkaa.

10.8. hanskattavan Olli Mäen muistolle järjestettävän illan lopullinen ohjelma on vielä rakenteilla, mutta kattaus alkaa vaikuttaa lupaavalta. Laineen ja Monosen lisäksi ainakin Edis Tatli, Oskari Metz ja Nordeen Touree ovat varmistaneet mukanaolonsa.