Laine ja Forsman iskevät SM-vyöstä lauantaina

Lauantai-iltana 8.4.2017 Aulangon kylpylähotellin liikuntahallissa isketään historiallinen ammattinyrkkeilyn Suomen mestaruusottelu. Cumulus Resort Aulanko kylpylähotellin, Team Dalton Boxingin ja Caramelito Promotionsin järjestämässä 6 ottelun mittaisen ammattinyrkkeilyillan 10-eräiseksi suunnitellussa pääottelussa on panoksena raskaan keskisarjan (79.4kg) SM-titteli. Spa & Boxing & Party -tyyppisessä tapahtumassa yhdistyvät virkistävä kylpylä, tasokas ammattinyrkkeilyilta sekä kaupungin kovimmat jatkobileet poikkeuksellisesti kaikki saman katon alla!

Ammattinyrkkeilyn SM-tittelistä on isketty vuodesta 1938 lähtien kaikkiaan 26 kertaa. Otteluissa on kruunattu kaikkiaan 17 eri mestaria ja heistä ainoastaan jo edesmennyt Tony Halme on onnistunut kahdesti voittamaan (raskaansarjan) SM-ottelun. Otteluista 3 on päättynyt ratkaisemattomaan ja neljän ottelun tulos on jälkikäteen mitätöity doping-testin perusteella. Useimmin, yhdeksän kertaa, on isketty raskaansarjan SM-vyöstä.

Aulangolla panoksena olevasta raskaan keskisarjan tittelistä on isketty vuosikymmenien mittaan kahdesti; seitsemän vuosikymmentä sitten vuosina 1946 ja 1947, jolloin Oiva Purho ja Sulo Gustafsson iskivät mestaruusottelusta voiton. Aulangon kehässä vastakkain asettuvat Timo ”Stadin malli” Laine  (18-8, 5 KO) ja Janne ”Puupää” Forsman (22-7, 14 KO) ovat molemmat kerran aiemmin saaneet lanteilleen himoitun SM-tittelivyön ja kumpikin tavoittelee nyt mahdollisuutta olla ensimmäinen nyrkkeilijä, joka voittaa ammattinyrkkeilyn SM-tittelin kahdessa eri painoluokassa.

Team Dalton Boxingin Timo Laine on 32-vuotias nyrkkeilijä, joka aloitti ammattilaisuransa maaliskuussa 2010. Miehen parhaimpiin meriitteihin kuuluvat keskisarjan SM-tittelin voittaminen Kai Kauramäkeä vastaan vuonna 2011 sekä voitto Viron Sergei Melisistä vastaan. Marraskuusta 2015 Team Dalton Boxingin riveissä iskenyt Laine on uusien taustajoukkojensa myötä löytänyt uralleen uutta potkua ja on tämän jakson aikana otellut 11 kertaa ja päässyt iskemään mm WBO-liiton Inter-Continental -tittelistäkin Walesissa.

Timo Laineen vastustajaksi asettuva Janne Forsman on pitkän, noin parinsadan ottelun, amatööriuran iskeneen Laineen vastakohta 10 amatööriottelullaan. Sen sijaan ammattilaiskehiä Forsman on kolunnut tammikuusta 2011 alkaen jo 29 ottelun verran iskien kaikkiaan 8 eri maassa. Laineen tavoin myös Forsman on saanut maistaa voiton makua SM-ottelussa lyömällä SM-otteluiden historian nopeimman tyrmäysvoiton lokakuussa 2012 Joensuussa. Tuolloin Forsman löi minuutissa Marko Monosen ja otti nimiinsä alemman raskassarjan SM-vyön. Tuon ottelun jälkeen Forsmanin uraan on mahtunut muun muassa pikkutitteliotteluita sekä visiitit Pohjois-Amerikan kehiin, mutta nyt kymenlaaksolaisnyrkkeilijä aikoo palata titteliotteluissa voittojen tielle.

-Nyrkkeilijöiden lisäksi myös taustatiimien välillä on alkanut otteluun liittyen olla jo selvästi havaittavaa jännitettä; Laine on haukkunut vastustajaansa ”lasileuaksi” ja vastaavasti Forsmanin tiimi on keksinyt mallinakin työskentelevälle Laineelle uuden kehänimen ”Stadin Hakatuin”, viitaten Laineen kehääntulokappaleeseen ”Stadin Etsityin”, kertoo tapahtuman matchmaker Markus Lammi.

-Olen tyytyväinen tähän harvinaislaatuiseen ottelupariin; tämä on aito tulos tai ulos -ottelu kummallekin ja voiton tässä ottelussa ratkaissee se, kumpi pystyy paremmin viemään ottelun omalle vahvuusalueelleen. Tämä ottelu, ja itse asiassa koko tapahtuma, on jotain sellaista, mitä suomalainen ammattinyrkkeily tarvitsee suurten areena-iltojen ohella, lupaa Team Dalton Boxingin Sami Salonen.

Esiotteluissa vahva kattaus nyrkkeilijöitä lähialueilta

Viime huhtikuussa pilotoitu Aulanko Boxing Night keräsi erinomaisen jälkipalautteen, jonka pohjalta on vielä entisestään vahvistettu tapahtuman tarjontaa spa & boxing & party -illan kiistatta Hämeenlinnan urheilu- ja viihdekevään kovimmaksi paketiksi. Ennakkoon erittäin vaikeasti veikattavan pääottelun lisäksi esiottelukortti lupaa yleisölle vauhdikkaita otteluita, joissa kotikehäläisinä esiintyvät lähikaupunkien ammattilaisnyrkkeilijöitä Sanna Turusen (Tuusula), Samuli Kärkkäisen (Järvenpää) ja Jarkko Ojapalon (Lahti) muodossa. Lisäksi ottelukortti täydentyy kahdella Caramelito Promotionsin pohjanmaalaisnyrkkeilijällä, kun Veli-Pekka Mattila ja Mathias Eklund hakevat Aulangon kehästä jatkoa voittoputkilleen.

Sanna Turunen saa vastaansa Pietarista tulevan Yuliya Smyzhinan. Turunen on malliesimerkki päättäväisyyden merkityksestä elämäntaparemontin teossa, sillä nainen on ollut julkisuudessa lähes 50 kilon painonpudotuksellaan, jonka jälkeen hän voitti vuonna 2015 amatöörien naisten SM-kultaa ja PM-hopeaa. Samuli Kärkkäinen kohtaa unkarilaisen haasteen 4-eräisessä ottelussa saadessaan vastaan Tibor Laczon. Taitavan Ojapalon vastustaja, arvokkaita vierasvoittojakin iskenyt, Jozsef Racz saapuu Laczon tavoin Unkarista, kun taas Eklund ja Mattila kohtaavat erittäin kokeneet georgialaisvastustajat Giga Nadiradzen ja Giorgi Aduashvilin, joilla on yhteensä lähes 100 ammattilaisottelun kokemus!

-Olemme erittäin iloisia, että saamme isännöidä tätä Team Dalton Boxingin ja Caramelito Promotionsin toteuttamaa nyrkkeilyn huipputapahtumaa. – toteaa Restelin myyntijohtaja Janne Ojalehto.

Aulanko Boxing Night 2 – Spa&Boxing&Party tapahtuma lauantaina 8.4. Cumulus Resort Aulanko Kylpylähotellilla Hämeenlinnassa

Ennakkoliput ja lisätiedot: www.aulankoboxingnight.com

TIEDOTE, Dalton Boxing