Kotkan ottelukortti valmiina

kotka_bn
Kotkan ammattilaisnyrkkeilyiltaan saapuvan venäläisjoukkueen viisumikuviot aiheuttivat järjestäjille hieman harmia ja harmaita hiuksia, mutta näin viikkoa ennen Steveco-Areenalla 3.10.2015 käytäviä otteluita voidaan kilpailujen ottelukortti nyt lopullisesti vahvistaa.

Vastustajavaihdoksensa myötä kuubalaisiskijä Dayron Lester, 29, pääsee heti toisessa ammattilaisottelussaan testaamaan kykynsä erittäin laadukasta itänaapuria vastaan. Nykyään Tampereella asuva ja Kalle Heleniuksen luotsaama entinen Kuuban mestaruuskisojen pronssimitalisti kohtaa nimittäin ennenkin Suomessa vierailleen Sergey Beloshapkinin, 34.

Beloshapkin muistetaan Suomessa sekä Amin Asikaisen laadukkaana sparrivastustajana että ”Haukiputaan Moukarille” Markus Huhtalalle aiheuttamastaan tappiosta vuonna 2009. Kotiyleisönsä edessä otellut kovalyöntinen Huhtala ei taitavampaa venäläisnyrkkeilijää tuolloin tähtäimeensä saanut ja kävipä kerran kanveesillakin vierailijan viedessä selvän pistevoiton.

Kaiken kaikkiaan Beloshapkin on iskenyt urallaan 28 ammattilaisottelua, joista voittanut kaksitoista. Vastustajaluettelosta löytyy niin useampikin MM-tasolle yltänyt nyrkkeilijä kuin hallitseva raskaan keskisarjan Euroopan mestari Igor Mikhalkinkin, jolle Beloshapkin hävisi neljännessä erässä. Lesterin ammattilaispotentiaali tulee siis takuuvarmasti nyt todistettua – suuntaan tai toiseen.

Meille tämä vaihdos kävi enemmän kuin hyvin. Dayron oli amatöörinä maailmanluokan nyrkkeilijä, eikä nyt ammattilaisenakaan tarvitse mitään kaatuvia heittopusseja vastaansa, toteaa Helenius suojattinsa uudesta vastustajasta.

 

Janne Forsmankin kohtaa pietarilaisvastustajan

Kymenlaakson ”oma” ammattilainen Janne Forsman, 32, saa Kotkan illassa vastaansa Dmitry Shovenkon, 33. Ottelun on tarkoitus toimia Forsmanille kenraaliharjoituksena myöhempään syksyyn suunniteltuun isompaan vieraskehäotteluun, mutta Uzbekistanissa syntynyttä Shovenkoa ei huonosta ammattilaissaldostaan (0-5) huolimatta kannata liikaa aliarvioida.

Shovenko ei ole ammattinyrkkeilyä koskaan ottanut kovin tosissaan, vaan noussut tarvittaessa kehään vastustajaroolissa. Tästä johtuen ottelutahti on ollut todella harva ja kaikki vastustajat olleet otteluhetkellä tappiottomia, kommentoi vastustajaa tapahtuman matchmaker Petri Paimander.

Kovista vastustajista huolimatta Shovenkon listalla ei ole nopeita tappioita eli mies osaa nyrkkeillä ja itseään puolustaa. Forsman on luontaisesti isompikokoinen, mutta venäläisottelija puolestaan nopeampi. Toki Jannen pitää tästä voittoon yltää, mutta eiköhän matsi samalla kerro sen, että välillä rumatkin voitottomat listanumerot voivat aika lailla valehdella, jatkaa Paimander.

 

Tapahtuman punnitus Kauppakeskus Pasaatissa perjantaina 2.10. klo 17

Illan ottelijat ovat ensimmäistä kertaa yleisön silmien edessä perjantaina Kauppakeskus Pasaatissa järjestettävässä tapahtuman virallisessa punnitustilaisuudessa. Suomen Ammattinyrkkeilyliiton pääsihteeri Pertti Augustinin valvoma tapahtuma alkaa kello 17:00 ja tilaisuudessa on tuoreimmista kuulumisistaan kertomassa myös tuore maailmanmestaritar Eva Wahlström.

 

Illan otteluohjelma

Niklas Räsänen, 10-0     vs. Tobias Webb, 15-3-1 10 erää, ylempi keskisarja

Pauli Klemetti, 4-0         vs. Timo Laine, 10-5 10 erää, keskisarjan SM-ottelu

Janne Forsman, 20-2     vs. Dmitry Shovenko, 0-5 6 erää, raskas keskisarja

Tomi Silvennoinen, 4-0 vs. Pertti Keita, 6-2 6 erää, kevyt keskisarja

Lassi Seppälä, 4-0            vs. Yauheni Aleynik, 2-3 6 erää, kevytsarja

Dayron Lester, 1-0           vs. Sergey Beloshapkin, 12-15-1 4 erää, raskas keskisarja

Sami Enbom, 9-0             vs. Yuri Lunev, 5-14-1 4 erää, raskas keskisarja

Illan liput (35 / 45 / 65 eur) myynnissä www.lippu.fi. 

Lisätietoja :

tapahtumasta, VIP-lipuista jne.  / Kai Saarainen, puh. 040-587 8313

otteluista / Petri Paimander, puh. 045-124 8779