Kotkan ammattinyrkkeilyillan pääotteluun yllättävä käänne

Niklas_Räsänen630

Englannista eilen illalla punnituksen jälkeen saatu ja tänä aamulla lopullisesti vahvistettu tieto muuttaa illan ammattinyrkkeilytapahtuman ottelukorttia. Englannin Ammattinyrkkeilykomission (British Boxing Board of Control) lääkärit ovat löytäneet Tobias Webbin tuoreista magneettikuvista mahdollisia vamman merkkejä ja Webbin ottelulupa on jäädytetty jatkotutkimuksiin saakka.

Tieto tuli shokkina niin ottelijalle itselleen, tapahtuman järjestäjille kuin otteluun erinomaisesti valmistautuneelle Niklas Räsäselle. Toisaalta uutinen myös kertoo siitä, kuinka vastuuntuntoisesti ammattinyrkkeily pyrkii parhaansa mukaan ehkäisemään kehätapaturmia. Vastaavankaltaisia vuotuisia tarkastuksiahan ei esimerkiksi amatöörinyrkkeilyssä tehdä lainkaan.

Pääottelu ei kuitenkaan peruuntunut kokonaan. Esiottelijaksi iltaan saapunut venäläisveteraani Sergey Beloshapkin, 34, oli valmis nousemaan myös pääottelijarooliin. 28 ammattilaisottelun kokemuksen omaava Beloshapkin on kohdannut urallaan mm. viisi maailmanmestaruuskehäkävijää ja hallitsevan raskaan keskisarjan Euroopan mestarin Igor Mikhalkinin ja antanut kelpo vastuksen kaikissa kyseisissä otteluissa.

Suomessa Beloshapkin muistetaan ennen kaikkea Amin Asikaisen sparrivastustajana. Vaikeasti oteltava vasenkätinen venäläinen osoitti laatunsa lukuisissa erissä entistä Euroopan mestariamme vastaan. Lisäksi pietarilaisnyrkkeilijä aiheutti ”Haukiputaan Moukari” Markus Huhtalalle kipeän kotikehätappion joulukuussa 2009. Huhtala kävi kertaalleen lattiassa ja hävisi ottelun selkeästi pistein.

Tämä muutos aiheuttaa samalla kuubalais-tamperelaisen Dayron Lesterin jäämisen ilman vastustajaa ja ottelua.