Koivula ja Eronen ottelevat huipputason tapahtumassa Kanadassa

Jussi Koivula saa vastaansa välisarjan kärkinimiin kuuluvan, taistelutahdostaan tunnetun Samuel Vargasin. ”Eipä tarvi ainakaan juosta kehässä kaverin perässä”, Koivula sanoo vastustajastaan.

Jussi Koivula (23–4–1, 9 tyrmäystä) ja Tuomo Eronen (19–4, 8 tyrmäystä) iskevät 11. marraskuuta tasokkaassa nyrkkeilyillassa Kanadan Bramptonissa. Suomalaiset kehäketut saavat vastaansa kovalistaiset nyrkkeilijät painoluokkiensa kansainvälisestä kärjestä.

Välisarjassa otteleva Koivula kohtaa illan pääottelussa lujaluontoisen Samuel Vargasin (28–3–1, 14 tyrmäystä) kamppailussa, jossa on panoksena Vargasin WBA-liiton Pohjois-Amerikan mestaruusvyö. Tuomo Erosen vastaan asettuu ylemmän höyhensarjan ottelussa Briteistä Meksikoon muuttanut taitonyrkkeilijä Alex Dilmaghani (15–1, 5 tyrmäystä).

Kovaleukainen Samuel Vargas on nähnyt urallaan paljon. Kolumbiasta Kanadaan muuttanut nyrkkeilijä on iskenyt voitot muun muassa suomalaisillekin tutusta euroopanmestarista Giuseppe Laurista sekä entisestä IBO-liiton maailmanmestarista Ali Funekasta. Lisäksi hän on kohdannut Danny Garcian ja Erroll Spence Jr:n kaltaisia huippunimiä.

Vargas on tällä hetkellä 12. sijalla WBA-liiton arvolistalla. Voitto näin nimekkäästä nyrkkeilijästä tekisi Koivulasta Atlantin takana huomionarvoisen nimen painoluokassaan. Tämä on tamperelaisen suuri tilaisuus, ja hän tietää sen.

”Tällaista mahdollisuutta olenkin odottanut. Nyt se täytyy hyödyntää, vaikka helppoa se ei ole”, Koivula sanoo.

”Näen ihan realistiset mahdollisuudet voittoon, en minä sinne muuten viitsisi lähteä. Tietysti tämän tason otteluun on vaikea valmistautua näin pienessä maassa. Vargasilla lienee minun tasoisiani harjoitusvastustajia palkattuna, mutta minulla ei ole mitään toivoa pestata laadukkaita sparrareita Suomeen. Mutta siinä se onkin, että kun olisin marraskuussa parhaimmillani ja iskisin voiton, voisi seuraaviin otteluihin olla erilaiset resurssit.”

Vargas on tyyliltään päällekäyvä tappelija, joka painostaa vastustajaansa herkeämättä. Koivula aikoo vastata tähän taidolla – omat iskut lyödään ensimmäisenä perille, sitten liikutaan pois alta.

”Eipä tarvitse ainakaan juosta kaverin perässä”, Koivula hymähtää.

”Ei minun kannata jäädä siihen puolietäisyydelle iskuja vaihtamaan. Yritän saada vastustajan lyömään ohi ja turhautumaan. Kaveri on aika avonainen tyyliltään, joten pääsen kyllä osumaan. Kun Vargas jahtaa, teen selkeät omat hyökkäykset ja painun osumien jälkeen kiinni, ettei hän pääse jatkamaan. Esimerkiksi Floyd Mayweather osaa tällaisen taktiikan hyvin.”

Tuomo Erosen ottelu on sikäli erikoinen, että siinä kohtaa kaksi vasenkätistä nyrkkeilijää. Vasenkätisyydestä on paljon hyötyä oikeakätisiä ottelijoita vastaan, mutta tällä kertaa sen paremmin Erosella kuin Dilmaghanillakaan ei ole tätä etulyöntiasemaa puolellaan.

Eronen ei kanna asetelmasta huolta.

”Olen sparrannut vasureiden kanssa, se on tuttua hommaa. Luulen, että muilla pienillä jutuilla on tässä ottelussa enemmän merkitystä”, Eronen sanoo.

Dilmaghani viihtyy Meksikon kovilla harjoitussaleilla, mutta toisin kuin useimmat sikäläiset nyrkkeilijät, hän ei ole kehäotteiltaan raaka tappelija. Sen sijaan hän voittaa otteluita aktiivisuudellaan ja pitkillä suorilla pisteitä keräillen.

Tämä on Eroselle mieleen. Hän ei ole saanut Terrieri-lisänimeään tyhjästä, vaan Iisalmen iskijä jahtaa mielellään vastustajia, jotka yrittävät pysyä kaukoetäisyydellä.

”Onhan se pidempi, mutta se sopii minulle aivan hyvin. Annan Pekan suunnitella taktiikan, ja sillä sitten mennään”, Eronen sanoo valmentaja Pekka Mäkeen viitaten.

Kanadassa vietetään 11. marraskuuta kaatuneiden muistopäivää. For the Fallen -nimisessä nyrkkeilytapahtumassa halutaankin kunnioittaa sodissa kuolleiden muistoa. Tapahtuma järjestetään 5000 katsojaa vetävässä Bramptonin Powerade Centressä.

TIEDOTE, Dominus Boxing Group