Katso video: Tatlille ranskalainen EM-vastus

Suomen ykkösnyrkkeilijä Edis Tatli (30–2, 10 KO) nähdään seuraavan kerran tositoimissa 11. elokuuta Savonlinnassa. Boxing Night Olavinlinna -tapahtuman pääottelussa Tatli puolustaa kevyen sarjan Euroopan mestaruuttaan ranskalaista Marvin Petit’ä vastaan (oheisessa videossa Trikolori-housuissa).

Petit’n ottelulistalla on 23 voittoa, yksi ratkaisematon ja yksi tappio. Ainoan tappionsa ranskalainen koki vuonna 2013, kun hän joutui taipumaan maanmiehelleen Yvan Mendylle yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Petit’n voitoista yksitoista on tullut ennen täyttä aikaa.

“Hyvä, että ottelu toteutuu. Petit on laadukas vastustaja, mutta en päästä häntä vaarantamaan MM-suunnitelmiani”, otteluun täyttä häkää valmistautuva Tatli toteaa.

“The Marvelous” Marvin Petit on 27-vuotias nyrkkeilijä, joka aloitti ammattilaisuransa vuonna 2009. Hän on voittanut ammattilaisena sekä Ranskan mestaruuden että Euroopan ammattinyrkkeilyliiton EU-mestaruuden. Olavinlinnan-ottelu on ensimmäinen kerta, kun Petit nyrkkeilee ammattilaisena Ranskan ulkopuolella.

Petit’n ainoa tappio on sikäli huomionarvoinen, että hänet voittanut Yvan Mendy hävisi Edis Tatlille vuonna 2015. Näin Tatli nousee elokuussa kehään hienoisena ennakkosuosikkina, mutta mestarin on valmistauduttava tiukkaan kamppailuun, jossa yksikin virhe voi olla kohtalokas.

Edis Tatli kohosi viime joulukuussa toistamiseen Euroopan mestariksi uusintaottelussa Francesco Pateraa vastaan. Tatli antoi Pateralle pahanpäiväisen löylytyksen ja nousi komealla voitolla muun muassa IBF-nyrkkeilyliiton maailmanlistan neljänneksi. Mikäli suomalainen kykenee yhtä vakuuttavaan esitykseen elokuussa, on kauan odotettu MM-kamppailu erittäin todennäköinen.

Boxing Night Olavinlinnassa nähdään Tatlin ja Petit’n kohtaamisen lisäksi useita kovia ammattinyrkkeilyotteluita sekä neljä olympiatyylin matsia. Suomen paitanyrkkeilijöistä kehään nousevat Ilari Kujala (keskisarja), Krenar Aliu (raskassarja), Arslan Khataev (kevyt sarja) ja Muhammad Abdiralsoon (välisarja). Heidän vastustajansa sekä illan ammattilaiskattaus julkistetaan lähiviikkoina.

Boxing Night Olavinlinnan liput ovat myynnissä Lippupisteessä alkaen hintaan 24,50 euroa. Tapahtuman järjestää Veljekset Pekkonen Oy.

TIEDOTE