Katsaus lauantaiseen Vantaan nyrkkeilyiltaan

Pro Boxing Finland pitää huomenna lauantaina 1. helmikuuta Myyrmäen Urheilutalolla Vantaalla peräti seitsemän ottelun nyrkkeilyillan. Illassa nähdään runsaasti isojen miesten mätkintöjä ja odotettavissa on useita tyrmäyksiä.

Nyrkkeilyllisesti illan herkkupala on Aku Kannisen ja Timo-Juhani Hirvikankaan vaikeasti veikattavissa oleva kohtaaminen ylemmässä välisarjassa. Kanninen lienee kaksikosta kovaiskuisempi ja paremman perinteisen nyrkkeilyn perustekniikan omaava, kun vapaaottelusta tutumpi Hirvikangas puolestaan on näyttänyt kymmenessä ammattilaisottelussaan hyvää kehä-älyä ja rentoutta.

Kanninen, 20, on lupaava nuorukainen Oulusta, joka pääsee nyt ensi kertaa ammattilaiskehissä näyttämään potentiaaliaan tunnettua ottelijaa vastaan. Toistaiseksi kovimmassa paidattomassa ottelussaan Kanninen jäi ratkaisemattomaan Damien Oscar Boraa vastaan viime vuonna Espanjassa. Tästä Kannisen täytyy varmasti parantaa otteitaan kukistaakseen Hirvikankaan.

Alemman raskaansarjan neljästä suomalaisottelijasta mielenkiintoisin vastustaja on Gennadi Mentsikäisellä. Hän kohtaa 40-vuotiaan Anton Sjomkinin, joka palasi viime vuonna kehiin. Kymmenen vuotta sitten Sjomkin osoitti olevansa vaarallinen laatunyrkkeilijä tyrmäten mm. Sami Selesmaan. Virolaisen nykykunto on toki arvoitus, sillä hän on hävinnyt kolme neljästä paluuottelustaan alta kolmen erän.

Samuli Kärkkäinen, Sami Enbom ja Markus Sutinen ovat selviä suosikkeja omissa otteluissaaan. Debyytissään säväyttäneen ”Konnari” Sutisen vastustaja Jan Hrazdira tosin on välillä ulkomaan otteluissaankin onnistunut aiheuttamaan vastustajilleen harmaita hiuksia.

Mathias Eklund kyennee hankkia paidattoman uransa viidennnen ennen täyttä aikaa tulleen voiton heikkotasoisen Bohuslav Janon kustannuksella. Janne Rantasen vastustaja Martin Kabrhel puolestaan on sisukkaampaa sorttia ja tarjonnee tamperelaiselle paremman vastuksen.

  • Ottelut:
  • Samuli Kärkkäinen (11-1) – Lazlo Penzes (10-6), 8 erää
  • Gennadi Mentsikäinen (7-4) – Anton Sjomkin (14-11-1), 8 erää
  • Timo-Juhani Hirvikangas (9-1) – Aku Kanninen (5-0-1), 6 erää
  • Janne Rantanen (3-1) – Martin Kabrhel (2-18-1), 6 erää
  • Mathias Eklund (11-3-2) – Bohuslav Jano (3-37), 4 erää
  • Sami Enbom (18-6) – Stanishlav Kristof (0-1-1), 4 erää
  • Markus Sutinen (1-0) – Jan Hrazdira (3-15-1), 4 erää

Pro Boxing Team Finlandin uudeksi iskijäksi nimetyn Onni Hakalan debyyttiottelu siirtyy tulevaisuuteen loukkaantumisen vuoksi.

Vantaa Boxing Night -tapahtuma Myyrmäen Urheilutalolla 1.2.2020 klo 18 alkaen; ennakkoliput (alk. 17,50e seisomapaikat ja alkaen 28,00e istumapaikat) Ticketmasterista.