Kärkkäinen vs Enbom helmikuussa

Ex-nyrkkeilijä Juho Tolppola yhdessä Pro Boxing Team Finland – tallin kanssa järjestää Vantaalla Myyrmäen Urheiluhallissa lauantaina 2.2.2019 ammattinyrkkeilyillan, jonka pääottelussa isketään alemman raskassarjan (90,7kg) 10-eräiseksi suunniteltu SM-ottelu Samuli ”Lalonde” Kärkkäisen ja Sami Enbomin välillä.

Ammattinyrkkeilyn kaikkiaan 28 SM-ottelun historiassa on kaksi aiempaa alemman raskassarjan SM-ottelua; tammikuussa 2009 Petter Antman löi Harri Hakulisen ja lokakuussa 2012 Janne Forsman iski SM-otteluiden historian nopeimman keskeytysvoiton tyrmäämällä Marko Monosen minuutissa. Nyt Kärkkäinen ja Enbom tavoittelevat nimeään historian kolmanneksi Suomen mestariksi painoluokassaan.

Jari Grönroosin valmentama Samuli Kärkkäinen on parivaljakosta pidempi ja urallaan toistaiseksi tappioton; joulukuussa 2016 ammattilaisena debytoinut Kärkkäinen on iskenyt tähän mennessä 8 voittoa. Kärkkäisen meriittilistalla on myös voitot kahdesta sellaisesta nyrkkeilijästä, jotka ovat onnistuneet voittamaan aiemmin toisen suomalaisnyrkkeilijän.

Lahtelainen Sami Enbom on Kärkkäisen tavoin vasenkätinen nyrkkeilijä, joka aloitti ammattilaisena toukokuussa 2012. Paidattomalla urallaan toistaiseksi 19 ottelua iskenyt Enbom iski keväällä 2018 WBO-liiton EM-tittelistä, mutta kolmannen erän keskeytystappioon päättynyt kamppailu sai lahtelaisnyrkkeilijän hetkeksi jopa lopettamaan uransa, mutta muutaman kuukauden tauon jälkeen mies löysi jälleen kipinän kehäänpaluuseen ja nyt Enbomille on jo kolme ottelua sovittuna seuraaville kuukausille.

Vaikka ottelupari onkin ennakkoon todella tasainen, on Kärkkäiselle kotikehäläisenä annettava pieni ennakkosuosikin asema, eikä mies itsekään vähättele mahdollisuuksiaan:

-Hienoa, että Enbom uskalsi lähteä Suomen mestaruusmatsiin minua vastaan. Lyön hänet kanveesille neljän ensimmäisen erän kuluessa ja sen jälkeen tavoitteenani on haastaa suomalaisia aiemmin liikaa kurittanut Tamas Lodi ja antaa hänelle nyrkkeilyn oppitunti; samanlaisen kuin Enbom saa minulta, kertoo Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen.

Promoottori Juho Tolppolan mukaan on hänelle ja koko tallille kunnia-asia saada järjestää SM-titteliottelutapahtuma Vantaalla.

-Kun SM-ottelussa kaksi tasavertaista suomalaisnyrkkeilijää iskee vastakkain, on ilmassa aina sellaista todellista jännitettä, mitä yleisö haluaa nähdä ja kokea. Uskon, että Samuli ja Sami vastaavat tähän yleisön huutoon ja ottelun jälkeen kättelevät rehdisti, kunhan ensin on saatu voittaja ja uusi mestari ratkaistua. Nykyisten kehätähtien lisäksi Vantaan illassa jaetaan kunniaa myös menneiden vuosikymmenien kehäsotureille, sillä kutsun paikalle myös vanhoja legendoja kehässä haastateltavaksi ja otteluita katsomaan, kertoo Tolppola.

Vantaa Boxing Night -ammattinyrkkeilytapahtuma Vantaan Myyrmäen Urheiluhallissa 2.2.2019. Illan muista otteluista tiedotetaan loka-marraskuun aikana, jolloin myös ennakkoliput tulevat myyntiin.

TIEDOTE