Kaksi tiukkaa esiottelua lisätty Lahden iltaan

Kuva: Tiia Nyholm

Loud´n Live Promotionsin 26.5. Lahden Isku Areenalla järjestämän Lahti Boxing Night -ammattinyrkkeilyillan esiotteluihin on saatu sovittua kaksi äärimmäisen mielenkiintoista ja tasaista otteluparia.

Syyskuussa Vaasassa vuoden 2017 tiukimman suomalaisten välisen ottelun iskeneet Veli-Pekka Mattila (6-0-1, 1 KO) ja Dimitri Faltin (2-2, 0 KO) selvittelevät uudelleen paremmuuttaan 6-eräiseksi suunnitellussa ylemmän keskisarjan (76,2kg) ottelussa. Edellisen yhteenoton, jota on kuvattu jopa vuoden otteluksi Suomessa, Mattila vei nimiinsä tuomarien enemmistötuomiolla monivaiheisen ja iskurikkaan taistelun jälkeen.

Luottavaisin mielin lähden otteluun ja uskon, että tulossa on jälleen kova taistelu, joka kuitenkin kääntyy voitokseni selkeämmin kuin viime kerralla. Periaatteessa uran kannalta olisi ollut mielenkiintoista kohdata uusi vastustaja, mutta tämä ottelu on sellainen, jonka fanit haluavat varmasti nähdä ja siksi haluan sen faneille myös tarjota, kommentoi VeliPekka Mattila.

Edellisottelussa kumpikin antoi kaikkensa ja lopulta Mattila sai niukan voiton tuomareiden papereissa, mutta tällä kertaa voittajan rooli on minun, enkä jätä ottelua tuomareiden käsiin. Sain lupauksen uusinnasta jo heti edellisottelun päätyttyä ja olen odottanut sitä siitä alkaen, kommentoi Dimitri Faltin.

Raskaansarjan koitoksessa isot panokset

Kuva: Juha Varis

Lahti Boxing Nightin katsojat pääsevät nauttimaan myös 6-eräiseksi suunnitellusta raskaansarjan (+90,7kg) kamppailusta, Islannin Gunnar Kolbeinn Kristinssonin (9-0, 4 KO) ja helsinkiläisen Gennadi Mentsikaisen (5-1, 4 KO) välillä. Ottelussa on kummallakin nyrkkeilijällä isot panokset uransa kannalta; kummankin nyrkkeilijän kohdalla tappio tietäisi rajua takapakkia urasuunnitelmiin, Kristinssonin kohdalla tappio voisi olla kriittinen mahdollisesti jopa myös islantilaisten nyrkkeilypiirien toiveisiin saada ammattinyrkkeilytapahtumien järjestäminen Islannissa laillistetuksi.

Gennadi Mentsikainen, 27, iski amatöörinä 16 ottelua ja voitti vuonna 2015 superraskaansarjan SM-kultaa, minkä jälkeen mies siirtyi ammattinyrkkeilykehiin. Uran kuudesta ensimmäisestä ammattilaisottelusta on kertynyt tilille viisi voittoa ja yksi tappio. Joulukuussa 2017 tulleen yllätystappion jälkeen mies siirtyi virallisesti ottelemaan raskassarjaan ja saa nyt vastaansa uransa toistaiseksi kovimman vastustajan ja lähtee otteluun joidenkin asiantuntijoiden mielestä jopa selvänä altavastaajana.

Islannin Gunnar Kolbeinn ”Kolli” Kristinsson, 29, on kaksinkertainen Islannin mestari amatööriurallaan. Vuoden 2014 marraskuussa alkaneella ammattilaisurallaan hän on iskenyt tähän astisista yhdeksästä ottelustaan peräti viisi Suomessa. Vuodesta 2015 alkaen hän on kuulunut myös Robert Heleniuksen vakiosparrareihin Heleniuksen otteluihin valmistautumisjaksoilla. Kristinsson on vuoden 2017 aikana tavoitellut sopimusta myös Sauerland -tallista ja hakeekin nyt Mentsikainen -ottelusta voittoa saadakseen nimensä uudelleen Euroopan isojen tallien listoille.

Minulla on ollut vaikeuksia saada otteluita, sillä vastustajat pelkäävät minua eivätkä halua kohdata minua, joten pitää tunnustaa Mentsikaisessa olevan ”munaa”. Uskon, että tästä tulee hieno ottelu suomalaiselle nyrkkeily-yleisölle ja haluan näyttää parasta osaamistani faneille ja samalla osoittaa vastustajalleni, että ammattinyrkkeilyssä kuulun aivan eri tasolle kuin hän, kertoo vuonna 2011 amatöörien MM-kisoissakin esiintynyt Kristinsson.

Enbomin valmistautuminen WBO-liiton EM-otteluun käynnissä

Lahti Boxing Nightin pääottelussa taistellaan WBO-liiton Euroopan mestaruudesta kotikaupungissaan ensimmäistä kertaa ammattilaisena iskevän Sami Enbomin (17-1, 9 KO) ja Suomesta aiemmin kaksi tyrmäysvoittoa iskeneen Unkarin Tamas Lodin (18-10-2, 15 KO) välillä.

Enbom on asettanut tapahtuman järjestävän Loud´n Live Promotionsin ”Kohti maailmanmestaruutta” -projektin mukaisesti uralleen ison päämäärän ja on panostanut unelmansa eteen. Lahtelaisen valmennustiimiin on tullut mukaan Marko Yrjövuori.

Yrjövuoren CV on huikeaa luettavaa; mies on tehnyt pitkän uran Pohjois-Amerikassa eri lajien ammattilaissarjojen huippunimien fysiikkavalmentajana ja hän on työskennellyt ammattinyrkkeilynkin aivan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvien Vasyl Lomachenkon ja Sergey Kovalevin kanssa. Vaikka omalla kotisalillani on Suomen oloissa huippuluokan nyrkkeilyvalmennusta saatavilla, niin Yrjövuori tuo omaan tiimiini korkean tason erityisosaamista, kertoo Sami ”Boom Boom” Enbom.

Lahti Boxing Night lauantaina 26.5.2018 Lahden Isku Areenalla klo 18 alkaen. Tapahtuman ennakkolipunmyynti on käynnissä lippu.fi -palvelussa

TIEDOTE, Loud n’ Live