Kaksi titteliottelua Power Parkin illassa

Ammattinyrkkeilijä Juho ”Härmän Häjy” Haapoja puolustaessa 21. lokakuuta Euroopan Unionin alemman raskaansarjan mestaruuttaan Kauhavan Alahärmässä, Huvivaltio Power Parkin PowerPalace-hallissa nähdään myös esi-illassa mestaruustaistelu!

Ensimmäistä kertaa maamme nyrkkeilyhistoriassa jaossa olevasta ylemmän keskisarjan (alle 76,205 kg) SM-vyöstä iskevät yhteen kaksi kovien otteluiden karaisemaa taistelijaa – ”Kemin Kivinyrkki” Henri Kekäläinen ja Timo ”Stadin Malli” Laine. SM-otteluiden sääntöjen mukaisesti ottelun kestoksi on kaavailtu kymmentä kolmen minuutin erää.

 

Kekäläinen on SM-mahdollisuuttaan jo odotellut

Kahden amatöörien Suomen mestaruuden jälkeen vuonna 2013 ammattilaiseksi siirtynyt Henri Kekäläinen on iskenyt paidattomana toistaiseksi yhdeksän voittoa ja kärsinyt neljä pistetappiota. Tappioista kolme on tullut vieraskehissä Belgiassa, Englannissa ja Saksassa, tuorein kesäkuussa Sauerland-tallin lupaukselle ja entiselle olympiakävijälle Patrick Wojcickille erittäin tasaisen kuuden erän jälkeen.

– Harmittaa toki etten saanut Saksan-matsia kotiin käännettyä, mutta itseluottamusta se reissu kyllä kasvatti. Tuli huomattua, että kehitystä on tapahtunut ja oikealla tiellä ollaan. Kaveri pääsi alussa vähän yllättämään ja satuttamaan, mutta varsinkin viidennessä ja kuudennessa erässä olin jo selvästi kuskin pukilla ja matsi loppui ikään kuin kesken. Pari erää kun olisi ollut lisää aikaa niin sippaavaa saksalaista olisi viety pahastikin, muistelee Henkka.

– SM-vyötä olen jo jonkun aikaa välietappina himoinnut, mutta muilla suomalaisilla ei ole paljon ollut haluja samaan kehään. Laineen Timolle hatunnostot uskalluksesta. Arvostukseni saa, mutta vyötä nostelen matsin jälkeen minä. Kova on jätkä jos kymmenen erää aikoo lappilaisessa saunassa loppuun asti seistä, lataa Kekäläinen puolestaan tulevasta kamppailustaan.

 

Laine tavoittelee kokoelmaan täydennystä

33-vuotias Timo Laine on ehtinyt jo urallaan voittamaan SM-vyön niin keskisarjassa (pistevoitto Kai Kauramäestä) kuin raskaassa keskisarjassakin (pistevoitto Janne Forsmanista). Nyt veteraaniksi laskettava kohta kolmenkymmenen paidattoman kamppailun mies tähtää kokoelman täydentämiseen ja tavoitteena on se väliinjäänyt painoluokka. Lujaleukaisen ja taistelijaluonteisen Laineen suoritustasossa on nähty suuriakin vaihteluita, mutta kahden viime vuoden aikana ja uusien taustavoimien innoittamana on ura saanut vahvasti lisäpotkua. Timo on ollut ylivoimaisesti aktiivein nyrkkeilijämme, joka ehti 2016 kehään peräti kahdeksan kertaa ja on otellut tänä vuonnakin jo neljästi – joka kerran voitokkaasti.

– Tällaiset matsit sytyttävät aina ottelu- ja treenihalut huippuunsa. Kekäläinen on aito haaste, mutta saa vielä tällä kertaa jäädä odottamaan omaa aikaansa myöhempään. Sanotaanhan ettei ”kahta ilman kolmatta” ja tämä super middlen vyö on sitten mulle se kolmas. Tyrmäystä en lupaile, mutta tässä uudessa tiimissä on kyllä osattu kaatokin iskuihin löytää, joten kaikki on mahdollista ensimmäisestä sekunnista viimeiseen. Varmaa on vain se, että vyö matkaa Helsinkiin kavereittensa seuraan, on Laineen vankkumaton mielipide.

 

Haapoja aloittamassa leirityksensä        

SM-ottelijat valmistautuvat kohtaamisensa näillä näkymin kotimaisemissaan, mutta Juho Haapoja lähtee totuttuun tapaan pitkälle ja rankalle ulkomaan valmistautumisleirilleen jo alkaneen viikon aikana. Alkuvaiheessa matka suuntautuu valmentaja C.J. Husseinin salille Lontoon Camdeniin ja sitten myöhemmin varsinaiselle viimeistelyleirille eteläisempään Eurooppaan. Huippuluokan sparrieriä ja armottoman kovaa fyysistä rääkkiä on siis tiedossa kahden kuukauden ajan!

 

 

TIEDOTE