Jussi Koivula iskee huhtikuussa EU-mestaruudesta

Välisarjan ammattinyrkkeilijä Jussi Koivula (24–5–1, 9 tyrmäystä) pääsee jälleen haastamaan Euroopan kärkinimiä. Tamperelaisiskijä kohtaa 26. huhtikuuta Ranskan Lavalissa huippunyrkkeilijä Jordy Weissin (22–0, 3 tyrmäystä), ja ottelun panoksena on Weissin hallussaan pitämä Euroopan unionin alueen mestaruusvyö.

Weiss on listattu hallitsevan Euroopan mestarin Kerman Lejarragan toiseksi haastajaksi. Hänet voittamalla listan seitsemänneksi rankattu Koivula olisi tukevasti kiinni EM-ottelussa. 

“Mielestäni Jussille avautui nyt erittäin hyvä mahdollisuus saavuttaa mestaruus. Weiss on kokenut nyrkkeilijä, mutta tyyliltään verkkaisesti ottelevana hän antaa Jussille hyvin aikaa katsoa voimakkaat iskunsa kohdilleen. Ulkomailla eivät riitä edelleenkään niukat erävoitot, vaan siellä on pyrittävä olemaan selvästi parempi”, sanoo Koivulan manageri Pekka Mäki.

Koivula on kolkutellut Euroopan huippua aikaisemminkin. Viimeksi hän iski EU-vyöstä vuonna 2017 erittäin tasaisessa ottelussa ranskalaista Mohamed Mimounea vastaan. Koivula löi tuolloin vastustajansa kahdesti kanveesille, mutta Mimoune merkittiin lopulta ottelun voittajaksi pistein. Vuonna 2016 Koivula otteli kertaalleen EM-vyöstäkin, mutta italialainen Leonard Bundu oli tuolloin liian kova pala.

Tamperelainen Koivula on ollut jo vuosia yksi Suomen taitavimmista nyrkkeilijöistä. Amatöörinä hän iski kuudesti Suomen mestaruuden ja nappasi useita kansainvälisten turnausten voittoja.

TIEDOTE