Juho Haapojalle kevät tietää paluuta mestaruuskehiin

Vuonna 2012 Pohjanmaalla nähtiin melkeinpä ”Häjy”-ilmiö, kun Juho Haapoja puolusti pariinkin otteeseen alemman raskaansarjan EU-mestaruutta. Varsinkin vauhdikas kahdentoista erän taistelu sitkeää irlantilaista Ian Timsiä vastaan on varmasti jäänyt jokaisen paikallaolleen muistiin. Tämä kevät voi kääntää kelloja tuon viisi vuotta taaksepäin sillä vajaat kaksi viikkoa sitten tuli Härmään ilahduttava puhelinsoitto, joka sinetöi Haapojalle paikan kyseisen EU-mestaruuden virallisena haastajana.

EU-mestaruus jäi viime kesänä avoimeksi belgialaismestari Geoffrey Battelon dopingnäyte-epäselvyyksistä johtuen ja muutamien peruuntuneiden ottelusuunnitelmien jälkeen, on halukkaiksi haastajiksi valikoituneet  arvolistalla liki peräkkäin majailevat Italian Leonardo Damian Bruzzese ja ex-mestari Juho Haapoja. Ottelijoiden taustavoimat käyvät parhaillaan neuvotteluja ottelun ajankohdasta ja tapahtumapaikasta. Mikäli yhteisymmärrystä ei löydy, toimitetaan helmikuussa palkkiohuutokauppa.

 

Ei tarvinnut kahdesti miettiä, kun soitto tuli. Viime kevätkesästä pohtiessani uran jatkamista Lödi- tappion jälkeen päätettiin että vielä yksi yritys – ensin revanssi unkarilaisesta ja sitten mahdollisimman suoraviivaisesti mestaruusotteluiden perään, toteaa Haapoja.

Bruzzese on ulottuva ja perustekninen nyrkkeilijä, mutta kyllä sen saa pehmitettyä tasaisella prässillä. Otetaan mallia sällin maanmiehestä (toim.huom. Maurizio Lovaglio on lyönyt Bruzzesen kahdesti loppuerien keskeytyksellä) ja löylytetään otteluhalut pois ennen viimeistä gongia, jatkaa Haapoja.

 

Mestaruusottelun voittaessaan Haapojasta tulisi ensimmäinen suomalaisnyrkkeilijä, joka on onnistunut valtaamaan kyseisen mestaruuden kahdesti. Kaiken kaikkiaan EU-mestareina on tähän mennessä nähty viisi suomalaisnyrkkeilijää – aikajärjestyksessä Amin Asikainen, Ville Piispanen, Robert Helenius, Juho Haapoja itse ja Edis Tatli. Jokainen on myös edennyt EU-tittelin kautta varsinaiseen Euroopan Mestaruusotteluun.

Tuleva vastustaja Bruzzese on 33-vuotias argentiinalaissyntyinen pugilisti, joka aloitti ammattilaisuransa vuonna 2010. Bruzzesen ottelulistalla on yhteensä 18 ottelua, joista 16 voittoa. Tappiot ovat tosiaankin kummatkin tulleet maanmies Maurizio Lovagliolle ja kummatkin mestaruusotteluissa vihonviimeisen erän keskeytystappioilla. Kaksi kertaa Italian mestariksi iskeneen Bruzzesen voittosarakkeesta löytyy paljon Suomessakin tuttuja baltialaisvastustajia kuten Igoris Borucha, Remigius Ziausys ja Jevgenijs Andrejevs.

 

Ensin Oulu, sitten Härmä?

Alkuviikosta julkaistiin 3.3.2017 Oulussa järjestettävä ammattinyrkkeilyilta ”Kuningas Kruunataan Pohjolassa”. Juho Haapojan on tarkoitus otella kyseisessä illassa pääesiottelu ennen kuin tappiottomat Petteri Fröjdholm ja Faroukh Kourbanov iskevät yhteen panoksenaan Euroopan Unionin ylemmän höyhensarjan vyö. Tapahtumien matchmakingista vastaava Petri Paimander vahvistaa tämän olevan edelleenkin suunnitelmana.

Oulun osalta ei mitään muutosta ole ajateltu. Juho haluaa kertaalleen kehään ennen mestaruusottelua ja nyt omilla harteillani on löytää mahdollisimman samantyyppinen ”kenraaliharjoitusottelu” kuin millaiseksi odotamme mestaruuskamppailun muodostuvan, kertoo asiasta Paimander.

Tavoitteena on mestaruusottelun tuominen myöhemmin keväällä Härmään, mutta vielä ei olla rahakeskusteluihin vastapuolen kanssa edetty. Bruzzesea edustaa toki tuttu taho, Cherchin perheen OPI2000-yhtiö, joten neuvotteluiden pitäisi sujua ongelmitta. Härmään matsi halutaan ja eiköhän sinne myös saada.

Juho Haapoja nähdään siis seuraavan kerran kehässä 3.3.2017 Oulun Urheilutalolla, jolloin voidaan tsekata mastaruustavoittelijan aattopäivän kunto. Oulun tapahtuman liput tulevat myyntiin maanantaina 23.tammikuuta lippu.fissä.

Oulun Urheilutalolle mahtuu vain vajaat 1200 nyrkkeilynystävää, joten saattaapi olla, että ensi kertaa sitten Amin Asikaisen ja Yory Boy Campasin ikimuistoisen kohtaamisen tulee urheiluhallitapahtuman liput loppumaan kesken.

TIEDOTE, Boxing Roadshow