Juho Haapoja: Tulos tai Ulos!

Kuva: PhotoWende

Juho Haapoja kohtaa lauantai-iltana Italian Silvio Brancon 12 eräiseksi kaavaillussa titteliottelussa. Panoksena on maineen ja kunnian lisäksi paikka WBC:n MM-eliminaattorissa. Tavoitimme hyväntuulisen ja itsevarman ylihärmäläisen Italian lämmöstä:

(K = Kysymys, V = Vastaus)

K: Mitä kuuluu?
Minkälaiset ennakkotunnelmat verrattuna aikaisempiin mestaruusotteluihisi?

Ihan hyvää kuuluu, eilen matkustettiin tänne ja illalla otettiin kevyt jumppa: vähän pistareita ja iltauinti. Siihen tietysti erinomaista italialaista ruokaa päälle. Uni maistui hyvin! Oloni on itsevarma, vaikka ei nämä mitään helppoja paikkoja tietenkään ole. Onneksi tässä ei olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Been there, done that!

Hyvä ystäväni ja lapsuuden kaveri Antti Sippola on myös täällä mukana. Hän on tärkeä tuki kulmassa ja eräänlainen henkireikä – voi jutella jostain muustakin kuin nyrkkeilystä.

K: Paino?

V: Paino on kohdillaan, olen saanut syödä kunnolla. Tämän hetkinen paino on n. 92-93kg. Vedän ylimääräiset pois hikoilemalla (painoraja 90,7kg). Teen noin kolmen vartin mittaisen jumpan tai käyn hieman hölkkäämässä, siihen päälle huitelen vähän varjoa. Hikipukua ei tarvita, sillä hiki on aina irronnut minusta helposti.

K: Tankkaus punnituksen jälkeen?

V: Juon sellaista luontaistuotekaupasta saatavaa nesteytysjuomaa, jossa on suoloja ja mineraaleja. Ei siksi, että olisin ”kuiva” vaan, siksi että täällä on 35 astetta lämmintä ja ottelu on ulkona. Pitää saada kunnon nesteytys kehoon. Punnituksen jälkeen on luvassa ruokailu. Yleisimmin syön pastaa tai muuta hiilaripitoista. Ottelupäivänä tykkään syödä melko kevyesti ja vältän lihan syömistä. Sen sijaan tankkaan helposti sulavaa hiilihydraattia.

K: Millaista ottelua odotat?

V: En oikein osaa sanoa… Luulen, että Branco lähtee aikalailla taaksepäin menemään. Uskoisin hänen yrittävän toisintaa Masternakin suoritusta. En aio antaa hänelle sitä iloa. Tällä kertaa minä olen se aktiivisempi osapuoli.

En murehdi tuomareita, sillä niistä kaksi on mun puolella, mun vasen ja mun oikea! Tarjoan niitä koko illan Brancolle.

”I’m not worrying about the judges, I have two on my side, my left and my right!”

K: Millä taktiikalla otteluun?

V: Ensimmäisessä erässä vien makaroonin ”kadulle”.  Annetaan heti alkuun sellainen mojova shokkihoito ja sen jälkeen katsotaan miten edetään.

Tähän otteluun valmistautuminen on sujunut hyvin. Ei minun nyrkkeilyni suhteen ole mitään ihmeitä tapahtunut, mutta liikkumisharjoitteet ovat menneet takaraivoon ja uskon, että lauantaina tullaan näkemään kehässä erilainen Juho Haapoja kuin aikaisemmin.

Aion lähteä toteuttamaan kulman ohjeita. Mikäli Pekka (Mäki) jotain minulle kulmassa sanoo, niin kyllä minä sitä uskon. Pekka onkin toitottanut mulle, että ”sun pitää luottaa muhun, ja tehdä ottelussa kuten sanon”. Näin aion toimia. Ottelun aikana voi mielialat vaihdella ja omat tuntemukset ottelun kulusta ei välttämättä vastaa todellisuutta. Siksi onkin mukavaa, että kulmassa on todellinen ammattimies.

Tulos tai ulos!

K: Tyrmäys?

V: Mikäli ottelun aikana vähääkään näyttää, että kaveri on uupunut, hidastunut tai näyttää muuten pienen merkin heikkoudesta, niin lähden lyömään harkitusti kaveria ulos. Olisi hienoa lyödä kaveri pystyyn! Tulos tai ulos!