Jokinen: ”Vastassa uran kovin ja vaarallisin kaveri”

Niko Jokinen, kuvaaja Minna Hatinen

Niko Jokinen
Niko Jokinen

Kaikki 21 ammattilaisotteluaan voittanut Niko Jokinen, 25, tietää olevansa kovan paikan edessä noustessaan kehään 17. elokuuta upeassa Olavinlinnassa. Helsinkiläistä lupausta kehässä odottaa valtaosan vastustajistaan tyrmännyt Virgilijus Stapulionis, 27 Liettuasta.

Seitsemän tyrmäysvoittoa urallaan iskeneen Jokisen kohtaava Stapulionis on voittanut 22 ottelustaan 20 ja niistä peräti 14 tyrmäyksellä.

– Pidän häntä selvästi kovimpana ja vaarallisimpana vastustajanani, Jokinen sanoo.

Liettualaisen käsittelyssä tyrmätyksi on tullut muun muassa entinen kansanyhteisön mestari Richard Williams. Stapulionis tyrmäsi Williamsin viime vuonna Englannissa käydyssä ottelussa heti avauserässä.

– Turha niitä tyrmäyksiä liikaa miettiä. Kaveri lyö kovaa eli pitää olla tarkkana. Uskon hänen tulevan kovaa päälle ja hakevan kovaa takakäden koukkua, Jokinen veikkaa.

– Jalkojen ja suojauksen pitää toimia hyvin. Jos hän tulee kovaa päälle, niin sieltä avautuu varmasti hyviä paikkoja vastaiskuille. Ne pitää käyttää hyväksi.

Jokinen on arvostettu keskisarjan (72,6 kg)  Euroopan Unionin arvolistalla tällä hetkellä sijalle 18. Nuori lupaus on aiemmissa otteluissaan kukistanut muun muassa nykyään WBC-liiton maailmanlistalla olevan Jorge Silvan, entisen EM- ja EU-tittelihaastajan Miguel  Angel Penan ja Ruotsin voittamattoman Cliff Soukkan.

Euroopan pohjoisimmassa keskiaikaisessa kivilinnassa Olavinlinnassa pidettävässä Boxing Nightissa iskevät suomalaisista myös ”Prince” Edis Tatli, Eemeli Katajisto, Niklas Räsänen, Jussi Koivula, Mikko Alanko ja Matias Laitinen.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä, Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan sekä Savonlinnan Seudun Matkailussa.

MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.