Jarkko Putkosella 12 erän kamppailu Liverpoolissa

jarkko putkonen savonlinnaJo aiemmin tiedotetun Jarkko Putkosen, 31, ja tappiottoman brittilupaus Robbie Davies Jr.in, 26 välinen kamppailu tulee koskemaan maailmanliitto WBAn Continental-mestaruutta. Mestaruusarvon myötä ottelu myös piteni täysmittaiseksi kahdentoista erän kamppailuksi.

– 12 erää on toki tuntematon matka molemmille ottelijoille, mutta Jarkko on sentään kamppaillut maailmanluokan miehen kanssa kymmenen erää viime syksynä ja samoin pari 8-eräistä. Daviesilla on takanaan huomattavasti vähemmän eriä, kommentoi ottelun pitenemistä Jarkon valmentaja, itsekin ammattilaisena otellut Petteri Rissanen.

 – Toisekseen meillä on hyvä syy uskoa, että Daviesilla tulee olemaan todella tiukat painonvedot. Punnituskin on Englannissa määrätty käytäväksi poikkeuksellisesti jo perjantaina puolilta päivin, jotta oma poika saisi maksimaalisen toipumisajan. Kyllä tilanne on se, että pitkä matka työskentelee meidän hyväksi kunhan ei Jarkko alkumatsista juokse nyrkkiin, jatkaa Rissanen.

Turkulaisen vapaaottelija-ammattinyrkkeilijä Tipi Hirvikankaan ja veljensä Saulin kanssa tiiviisti sparrannut Putkonen on tähän mennessä voittanut 12 ammattilaisottelua ja kärsinyt ainoan tappionsa viime lokakuussa WBO-liiton Inter-Continental –mestaruusottelussa Jack Catterallille pistein. Robbie Davies Jr. ei lukeudu Catterallin tasolle brittilupauksien listauksessa, joten salolainen lähtee Englantiin vakavana mestaruuden tavoittelijana.

Aiemmin WBA Continental-mestaruudesta on iskenyt kolme suomalaista. Ville Piispanen, Tuomo Eronen ja Janne Forsman ovat kaikki kärsineet kyseisissä otteluissa selkeät tappiot, joskin Eronen selviytyi kovatasoisen ukrainalaisen Oleg Yefimovychin matkassa täydet kaksitoista erää. Suhteellisesta tuntemattomuudestaan huolimatta tämä nuorehko WBAn alainen mestaruusarvo tarjoaa kantajalleen myös sijoituksen liiton maailmanlistalla ja tätä kautta jopa MM-ottelukelpoisuuden.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting @BoxingRoadShow