Jarkko Putkonen pääsiäiseksi kehätöihin Pariisiin

Jarkko Putkosen ammattilaisnyrkkeilyuralla tulee niin sanotusti ”Ventti täyteen” kun pitkäperjantaina salolaisiskijä nousee Pariisissa kehään uransa 21. paidattomaan otteluunsa. Kahdeksaneräisessä kevyen välisarjan (-63,5 kg) ottelussa Putkonen kohtaa tappiottoman, kotikaupungissaan ottelevan Yazid Amgharin.

Hieno homma että ottelutilaisuus tähän keväälle tuli. Uskon olevani elämäni parhaassa nyrkkeilyvireessä ja joulukuussa taisi Ivan Njegacia vastaan tulla oteltua toistaiseksi paras matsini. Siitä pitää nyt vielä askel-pari parantaa, niin ranskalaiset yllättyvät, toteaa ottelusta Jarkko itse.

Tähän vierasmatsiin ei todellakaan lähdetä ensisijaisesti palkkion vaan läpimurtomahdollisuuden takia. Amgharilla ei ole samanlaista lyöntivoimaa kuin brittikundeilla aikanaan ja sen puolesta itsekin voin lähteä rohkeampaan hyökkäysnyrkkeilyyn, Jarkko jatkaa.

 

Ei mikään turha vastustaja

Kaikki 19 ammattilaisotteluaan voittanut Amghar on entinen Ranskan mestari, josta tittelistään kahden menestyksekkään tittelinpuolustuksen jälkeen viime vuonna luopui. Tuoreimmilla EM-rankinglistoilla hän majailee kevyessä sarjassa sijalla 17. Viimeisessä ottelussaan helmikuussa pariisilaisiskijä pehmitti georgialaisen Giorgi Gviniashvilin luovuttamaan neljän erän jälkeen. Putkonenhan iski pistevoiton samaisesta Gviniashvilistä vuotta aiemmin Kankaanpäässä.

Vaikka kotimainen nyrkkeilyhuomio miesammattilaisten osalta onkin keskittynyt pitkälti Niklas Räsäsen ja Dayron Lesterin kohtaamiseen ja eilen julkistettiin toukokuussa Lahdessa käytävä mestaruusottelu, niin Amghar on itse asiassa selkeästi korkeimmalle arvostettu ja kovin vastustaja jonka suomalainen miesammattinyrkkelijä tänä keväänä (nykytietojen valossa) kohtaa!

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting