Jarkko Putkonen kohtaa entisen EU-mestarin

Salon Urheilutalolla 3.12.2016 käytävän ammattinyrkkeilyillan pääottelupari on vahvistunut. Kahdeksaneräiseksi suunnitellussa kevyen välisarjan ottelussa Jarkko Putkonen kohtaa unkarilaisen György Mizsei Jr:n. Halikossa asuvalle sotilaspoliisi Putkoselle ottelu on samalla paluu kotimaan kehiin runsaan vuoden tauon jälkeen. Väliin mahtuu kaksi Englannissa kärsittyä mestaruusottelu-tappiota ja tuore voitto Viron Tartossa.

Tarton ottelu oli kyllä selkeästi pelkkä välipala, mutta ajoi tarkoituksensa. Tulipa testattua painonpudotuksen hallinta ja hankittua takaisin itseluottamusta siitä, että vielä sitä osaa sekä väistää että lyödä itse, toteaa Putkonen toisen erän tyrmäysvoitostaan latvialaisesta Ruslans Berdimuradovsista.

Tarkoitus oli saada alle kolme-neljä erää tuntumaa, mutta lipsahti täysosuma takakäden suoralla kaverin kroppaan niin ei ihan tullut kahta erää täyteen. Kyllähän kulmamiehet siitä naljailivat, että mihin mulla muka niin kiire oli, hymähtää Putkonen ottelun loppuratkaisusta.

 

Salossa edessä tiukka taisto

gyorgi-mizeiSalon pääottelun toinen gladiaattori, Unkarin György Mizsei on nuoresta iästään huolimatta erittäin kokenut ja rutinoitu kehäkamppailija. Juuri ottelun alla 23 vuotta täyttävällä unkarilaisella on nimittäin takanaan jo 43 ammattilaisottelua, joista 24 on päättynyt voitollisesti. Vastuskaan ei kyseisissä otteluissa ole ollut ihan mitä tahansa pulliaisia, sillä Mizsei on mm. otellut kahdesti kevyensarjan EM-vyöstä sen edellistä haltijaa Italian Emiliano Marsilia vastaan juuri ennen Edis Tatlin valtakautta.

Kevyensarjan EU-mestaruusvyötä Mizsei jopa sai pitää lanteillaan parin kuukauden ajan vuonna 2014 yllätettyään italialais-kuubalaisen konkarin Brunet Zamoran. Zamorahan puolestaan aiheutti aikoinaan Denis Shafikoville ensimmäisen tahran ottelulistaan miesten iskettyä Pietarissa 12-eräisen ratkaisemattoman.

Ensimmäinen tittelinpuolustus sen sijaan oli karvaampi kokemus Mizsein jäätyä belgialaisen Jean-Pierre Bauwensin jyrän alle ja kärsiessä viidennen erän keskeytystappion. Kyseessä oli Bauwensilta kova suoritus sillä esimerkiksi englantilaiset maailmanmestarit Anthony Crolla ja Terry Flanagan ovat joutuneet tyytymään pistevoittoihin Mizseistä.

Samalla tyylillä on tarkoitus matsiin lähteä kuin millä Bauwenskin Mizsein hoiteli. Tiukkaa prässäystä alusta alkaen eikä anneta Unkarin pojalle tilaa omalle nyrkkeilylle. Kyseessä on kuitenkin ulottuva roikale, joka näyttää lyövän etenkin vasenta koukkua terävästi kaukoetäisyydeltä. Lähiottelussa Jarkko on vahvempi, joten aloite on koko ajan pidettävä omissa käsissä ja vastustaja epämukavuusalueellaan. Vauhdikas ottelu luvassa, sillä sellainen on meidän paras aseemme, analysoi tulevaa ottelua Putkosta valmentava Petteri Rissanen, itsekin entinen ammattinyrkkeilijä.

 

Suurin nyrkkeilytapahtuma Salon historiassa

Promoottori-matchmaker Petri Paimander vahvistaa, että illassa nähdään näillä näkymin peräti seitsemän ammattilaisottelua. Keväällä Tampereella esitellyn Boxing Roadshow-konseptin mukaisesti mukana on pari kyvykästä, tappiotonta venäläislupausta sekä mielenkiintoinen paketti kokeneempaa ja aloittavaa suomalaista ammattilaiskaartia.

Illan semifinaalissa Lahden EU-rankattu Sami Enbom ottelee samoin kahdeksaneräiseksi suunnitellussa raskaan keskisarjan kamppailussa ja myös Turun monilajitaistelija Tipi Hirvikangas on mukana. Täydennyksiä korttiin tullaan tiedottamaan jo tällä viikolla.

Ottelupaikka Salon Urheilutalo (Perniöntie9, Salo), ottelut alkavat klo 19:00 (ovet auki tuntia aiemmin).

Liput 25 euroa myynnissä Salossa Zet-baarissa ja Toriterassilla. Lippu.fissä myynti alkaa viikolla 43.

TIEDOTE