Jarkko Putkonen kiireisen luvunlaskun uhriksi – salolainen hämmentyi tyrmäystappiostaan!

putkonen daviesKotikaupungissaan iskenyt Liverpoolin oma poika Robbie Davies Jr. löi lauantai-illan kamppailussa Jarkko Putkosen kuudennen erän tyrmäyksellä ja hankki WBA-liiton Continental-vyön omistukseensa. Ottelun loppuratkaisu sai kuitenkin salolaisnyrkkeilijän käymään kuumana, sillä suomalaisnyrkkeilijöiden otteluissa ennenkin isoon rooliin nousseen kehätuomarin Howard Fosterin luvunlasku oli poikkeuksellisen nopea ja Putkonen nousi ottelukykyisenä pystyyn ennen kymmeneen laskua.

Kyllähän se vartaloosuma sattui, mutta jatkaa olisin hyvinkin kyennyt ja halunnut, sanoi silminnähden pettynyt Putkonen ottelun jälkeen. – Muutamaksi sekunniksi lähti ilmat, mutta tilanteen tasalla olin ja odotin vain tuomarin luvunlaskun etenevän ysiin jolloin pomppasin pystyyn.

Päätuomaripöydän virkailijoilta kuulimme jälkikäteen, että koko luvunlasku kesti vain 7 sekuntia ja hätäiseltä se kyllä tuntuikin, kertoo tapahtuneesta myös Jarkko Putkosen manageri Petri Paimander. – Protestointi on toki turhaa, mutta harmillinen päätös erittäin rajulle ja vauhdikkaalle ottelulle se oli.

Ottelu alkoi suomalaisittain huonoimmalla mahdollisella tavalla Daviesin oikean yläkoukun satuttaessa Putkosta noin kahden minuutin kohdalla ensimmäisessä erässä. Useista raskaista jatko-osumista huolimatta Jarkko pysyi pystyssä ja kamppaili erän loppugongiin ja minuutin mittaiselle toipumistauolle.

Seuraavissa kolmessa erässä nähtiin rajua iskemistä molemmin puolin Daviesin hallitessa kaukoetäisyydeltä ja Putkosen esittäessä parastaan lähituntumassa. Nimenomaan neljäs erä oli salolaisottelijalta vahva ja todennäköisesti ottelun ainoa suomalaisen voittama kolmeminuuttinen. Viidennessä erässä Putkonen kuitenkin passivoitui aivan tarpeettomasti ja antoi tahtipuikon takaisin kotiottelijalle. Seuraava erä olikin sitten kohtalokas.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting