Jarkko Putkonen ja Henri Kekäläinen ensi lauantaina belgialaiskehässä

Jarkko Putkosen ja Henri Kekäläisen kehätyöt jatkuvat lauantaina 20.10. Belgian Liegessä. Putkosta vastaan asettuu entinen Belgian välisarjan mestari Jessy Petit-Jean. 29-vuotias potkunyrkkeilytaustainen liegeläinen on voittanut kaikki 12 tähänastista ammattilaisotteluaan ja rankataan Euroopan Ammattinyrkkeilyliiton EBUn arvolistoilla välisarjassa EU-mestarin 11. haastajaksi. Voitettujen vastustajien listalta löytyy mm. Putkosen viime jouluna Salossa nujertama kroaatti Ivan Njegac. Myös Petit-Jean iski Njegacista pistevoiton viittä kuukautta myöhemmin.

Hieman itseäni pidempi ja isommassakin painoluokassa otellut kaveri on kyseessä, mutta kyllä tähän otteluun on mies dietannut kevyen välisarjan tuntumaan eli siinä mielessä tasoitusta ei anneta.

10 erää on pitkä matka enkä sitä ole toistaiseksi urallani kuin kerran läpikäynyt. Mutta eihän se matka tapa vaan vauhti ja sen verran hidasliikkeinen tuo Jessy vaikutti olevan, että uskon pääseväni hallitsemaan ottelun rytmiä aika hyvin. Toki kundi ottelee tiukassa suojauspaketissa ja lyö teräviä ryöppyjä vastaan, joten omienkin osumien hakeminen on tarkkaa puuhaa. Avoin tuo kundi ei ainakaan ole, toteaa ottelusta Jarkko itse.

 

Kekäläisen otteluun viime hetken muutos

Henri Kekäläisen oli tarkoitus haastaa Liegessä toinen entinen Belgian mestari Michel Garcia, 30. Garcia kuitenkin ensin vaati ottelun lyhentämistä sopimuksenmukaisesta kahdeksasta erästä kuuteen ja sitten vetäytyi sunnuntaina ottelusta nilkkavammaan vedoten. Illan promoottori Alain Vanackere kantoi kuitenkin poikkeuksellisen suoraselkäisesti vastuunsa ja järjesteli pikavauhtia vastakulmaan serbialaisen kehätyöläisen Sladjan Dragisicin. 32-vuotias Dragisic on voittanut vain neljä kahdeksastatoista ammattilais-ottelustaan, mutta osoittautunut useilla Ranskan ja Italian visiiteillään laatutakuiseksi vastustajaksi, jota ei helpolla nujerreta ennen täyttä aikaa.

Kekäläinen pääsee samalla antamaan vertailunäytteen alkuperäiselle vastustajalleen Michel Garcialle. Garcia voitti nimittäin tuoreimmassa ottelussaan toukokuussa samaisen Dragisicin viidennen erän keskeytyksellä.

Belgian tapahtuma tullaan tarjoamaan myös suomalaisiin kotikatsomoihin Mind Median streamina (www.mind.ee) yhteispaketissa viikkoa myöhemmin oteltavan Paasitornin illan kanssa! Tarkemmat hankintaohjeet 15 euron hintaisesta tuplastreamista julkaistaan keskiviikon aikana.

TIEDOTE