Raskaan keskisarjan lahtelaisvasureista Sami Enbom ottelee ensi viikolla uransa suurimmassa ottelussa Saksassa peräti kolmen valtaliiton kakkosmestaruuksista, mutta nuorempi Kalevan kasvatti Jarkko Ojapalo tullaan näkemään huhtikuun 8. päivä Aulangon kehässä ja kohtaa varteenotettavan testin unkarilaisen Jozsef Raczin muodossa.

Tutun Suomen-kävijän Giuseppe Laurin suojatteihin kuuluva Racz poikkeaa monista maanmiehistä siinä, että hänellä on kokemusta myös vierasvoitoista – parhaina esityksinään pistevoitot Saksan armenialaisesta Misha Manukyanista (otteluhetkellä 8-1) ja aikaisemmin tappiottomasta italialaisesta Luca Poddasta (7-0). Kaiken kaikkiaan vasta 22-vuotias unkarilainen on ehättänyt ammattilaiskehään 22 kertaa ja useimmiten kärsinyt pistetappion.

Jo 19-vuotiaana ensimmäisen amatöörien Suomen mestaruutensa voittaneelle Ojapalolle tämä on uran toinen ammattilaiskamppailu. Debyytti käytiin viime vuoden lopulla Salossa ja päätyi selkeään pistevoittoon pietarilaisesta Konstantin Perminovista. Neljä erää on nytkin edessä, mutta haaste kovempi.

– Nopeakätiseltä kaveri videoitten perusteella vaikuttaa ja tosissaan täytyy matsiin lähteä”, sanailee ensi tuntemuksistaan Jarkko itse.

– Fysiikkaetua uskon itselläni olevan eli painetta kattilaan ja kaverilta aloitteet pois. Eiköhän niillä aseilla voitto irtoa. Tosi hyvä juttu, että pääsee kunnollisia vastustajia vastaan jo näin alku-urasta. Motivoi kummasti, jatkaa Ojapalo.

TIEDOTE