Janne Katajisto ja Danny Williams kohtaavat lauantaina

Tulevana lauantaina 8. syyskuuta Vaasassa isketään erittäin mielenkiintoinen raskaansarjan ottelu, jossa Janne Katajisto kohtaa veteraani Danny Williamsin, joka on aiemmin urallaan ollut kehässä muun muassa Mike Tysonin ja Vitali Klitschkon kanssa. Kahdeksaneräisen ottelun järjestää Caramelito Promotions Markus Lammin ja Petro Koskimiehen johdolla.

Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä osoitteessa http://boxingnight.anviawebcasting.com/boxingnight-etusivu maksamalla viiden euron katselumaksu. Läherys alkaa lauantaina klo 20.00.

Nyt 39-vuotias Danny Williams on jo vuonna 1995 alkaneella urallaan voittanut lukuisia kovatasoisia miehiä, kuten Audley Harrisonin, Kali Meehanin, Matt Skeltonin, Michael Sprottin ja legendaarisen Mike Tysonin tämän uran toiseksi viimeisessä ottelussa. Tappioita Williams on kärsinyt muun muassa Vitali Klitschkolle MM-ottelussa, Dereck Chisoralle ja Manuel Charrille.

Viime vuosina Williamsin otteet ovat heikentyneet miehen huippuvuosisista. Viime ottelussaan Williams hävisi toisen erän keskeytyksellä Norjan väkivahvalle Leif Larsenille. Tätä ennen viime vuonna Williams kukisti niukasti pisteillä toisen veteraanin Al ”Ice” Colen, jota voidaan vieläkin pitää parempana nyrkkeilijänä kuin ainuttakaan Katajiston kukistamaa nyrkkeilijää.  Viime vuonna myös Vitali Klitschkon pian kohtaava Manuel Charr oli viime vuonna helisemässä Williamsin kanssa, kuitenkin voittaen kyseenalaisella keskeytyksellä ottelun seitsemännessä erässä.

Jos Williams on samassa kunnossa kuin Charria ja Colea vastaan, niin hänellä on hyvät voiton mahdollisuudet Katajistoa vastaan. Larsenia vastaan Williams taas näytti todella huonolta. Williamsin nykykunto on siis arvoitus, kuten oikeastaan aina aiemminkin. Mies on aina ollut ailahtelevainen. On selvää, että Williams on hiipunut huippuvuosistaan, mutta kysymys on että kuinka paljon?

Toinen hyvä kysymys on että kuinka hyvä Janne Katajisto on? Amatöörinä Katajisto kykeni ottelemaan kansainvälisiä otteluita, mutta ilman suurta menestystä. Ammattilaisena miehen parhaat voitot ovat kehien kiertelijä Remigijus Ziausysesta ja sarjaa alempaa normaalisti ottelevasta Petter Antmanista. He ovat kaukana nykykuntoisenkin Danny Williamsin tasosta.

Lähempänä Katajiston aiemminsta vastustajista Williamsin nykytasoa lienee Pavel Dolgovs, jonka kanssa Katajisto selvisi niukin naukin ratkaisemattomaan reilu vuosi sitten. Tämän jälkeen Katajistoa ovat vaivanneet käsivaivat ja miehen kyynärpää on leikattu kahdesti. Vaivojen vuoksi Katajisto joutui peruuttamaan SM-ottelun Jarno Rosbergia vastaan. Tämän vuoksi myös Katajiston nykykunto on pienoinen arvoitus.

Kumpi vie?

Euroopan huippuja vastaan Danny Williams lähtisi nykykunnossaan otteluihin selvänä altavastaajana, mutta ottelu Katajistoa vastaan on vaikeasti ennustettavissa. Katajistolta puuttuu toistaiseksi näytöt otteluista Euroopan tason nyrkkeilijöitä vastaan. Williams taas oli vielä viime vuonna lähellä kukistaa Euroopan huippuihin kuuluvan Manuel Charrin. Tämän jälkeen Williams on otellut yhden todella huonon ottelun.

Danny Williamsin viime otteluissa on ollut paljon dramatiikkaa. Mies lyö kovaa ja on satuttanut vastustajiaan. Toisaalta mies ottaa itsekin kovia koppeja ja miehen iskunkestävyys tuntuu heikentyneen merkittävästi. Janne Katajisto taas on päinvastainen tapaus. Miehellä on hyvä iskunkestävyys, joka ehkä neutralisoi Williamsin iskutehon, ja toisaalta mies itse ei ole mikään tyrmääjä, mikä ehkä neutralisoi Williamsin heikentyneen iskunkestävyyden.

Näin voisi ajatella, että ottelu voi hyvinkin kestää täydet kahdeksan erää, vaikka molemmat saattavatkin satuttaa toisiaan. Dramatiikkaa on kuitenkin odotettavissa, kuten aina kun Danny Williams nousee kehään. Kumpi vie taiston? En tiedä. Molemmat miehet ovat arvoituksia ja tämä ottelu kertonee paljon siitä kuinka ”ohi” Danny Williams on ja kuinka hyvä Janne Katajisto on.

HulluPullo Boxing Night 2 – nimisen tapahtuman toisessa ammattilaisottelussa Teemu Tuominen kohtaa  Chrisrian Pastarinin Italiasta. Tuominen on otellut kertaalleen ammattilaisena ja Pastarini kahdesti. Molemmat ovat voittaneet heikkotasoiset vastustansa. Voittamattomien miesten kohtaaminen on erinomainen esiottelu tapahtumaan, joka alkaa neljällä kansallisen tason olympiatyylin ottelulla.