Janne Forsman korvaa Katajiston vapun alla Belgiassa

Ammattinyrkkeilijä Eemeli Katajiston, 30, epäonninen loukkaantumiskierre jatkuu. Tällä kertaa Katajisto joutuu peruuttamaan aiemmin julkaistun ottelunsa belgialaisveteraani Ismail Abdoulia vastaan, kun kipeytyneestä oikeasta olkapäästä löytyi sairauslomalle pakottava jännerepeämä. Ottelutauko tulee loukkaantumisen myötä venymään pitkälti toiselle vuodelle, mutta turkulainen toivoo pääsevänsä syyskaudella näyttämään kykynsä terveenä ja täyskuntoisena.

Tällä kertaa toisen suomalaisen epäonni onkin toisen tilaisuus. Katajiston korvaajaksi Gentin kehään nousee nimittäin haminalainen taistelija Janne Forsman, 33. Viimeksi Madison Square Gardenin nyrkkeilypyhätön kehässä esiintynyt Forsman saa näin kunnian toimia arvostetun belgialaisveteraani Ismail Abdoulin, 39, jäähyväisvastustajana. Abdoul on ilmoittanut lopettavansa kaksikymmentä vuotta kestäneen uransa vapun aatonaaton otteluun.

Ismail Abdoulin ottelusaldo näyttää tällä hetkellä 58 voittoa, 36 tappiota ja kolmea ratkaisematonta. Noissa kamppailuissaan Abdoul on kohdannut kahdeksan maailmanmestaria (mm. David Haye, Yoan Pablo Hernandez, Marco Huck, Tomasz Adamek) ja hävinnyt vain kerran urallaan ennen täyttä aikaa. Tuo tappio tuli jo vuonna 2002 viimeisen eli 12. erän keskeytyksellä Puolan Krzysztof Wlodarczykille.

Janne Forsman on puolestaan yksi maamme kokeneimmista aktiiviammattilaisista. Alemman raskaansarjan Suomen mestariksi itsensä 2012 iskenyt Forsman on voittanut tähän mennessä 21 kamppailua ja kärsinyt neljä tappiota. Voitoista on kolmetoista tullut ennen täyttä aikaa.

– Alkavat nämä vastoinkäymiset jo syödä miestä. Halu päästä tositoimiin oli niin kova, etten juuri kysellyt palkkiosumman perään kun matsireissu Belgiaan oli aukeamassa. Hammasta purren yritettiin matsiin treenata ja kaikesta huolimatta mennä, mutta lääkäri näytti kyllä niin punaista valoa, että minkäs teet, toteaa Katajisto vastoinkäymisestään.

– Ei muuta kuin onnea matkaan ”Puupäälle”. Forsman saa nyt näyttää meikäläisen sijasta miten suomalainen iskee, jatkaa Katajisto.

– Saatuani tarjouksen ottelusta en lähtöä miettinyt kuin minuutin. Ammattinyrkkeilijän on tartuttava haasteisiin ja on kunnia saada olla Ismail Abdoulin kaltaisen, kehässä kaiken nähneen ja kokeneen, arvostetun nyrkkeilyveteraanin uran viimeinen vastustaja. Ottelen vain pari viikkoa ennen Belgian ottelua lämmittelymatsin Hämeenlinnassa, joten pääsen haastamaan Abdoulin hyvässä ottelutuntumassa, kommentoi Janne Forsman.

TIEDOTE