Inoue iskee iltapäivässä

Monien mielestä maailman parhaan nyrkkeilijän tittelin tällä hetkellä ansaitseva Japanin Naoya ”Monster” Inoue jahtaa WBSS-turnauksen kääpiösarjan voittoa ottelussa, joka järjestetään poikkeuksellisesti torstaina. Kun ottelupaikka on Inouen kotimaa ja sen suurkaupunki Saitama, iskut lentävät Suomen ajassa mitattuna jo iltapäivän tunteina.

Nykyiseen painoluokkaansa viime vuoden aikana noussut ja ottelulistan 18–0 (16) hakannut Inoue on viihtynyt turnauksen kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä vajaat viisi ja puoli minuuttia. Siinä ajassa hän ehti rusentaa Juan Carlos Payanon ja Emmanuel Rodriguezin toiveet. Nyt finaalissa japanilaismonsteria vastaan asettuu Filippiinien entinen supertähti Nonito Donaire 40–5 (26).

”Filipino Flash” Donaire eli uransa tähtihetkiä vuosikymmenen alkupuolella, jolloin hänet arvioitiin maailman parhaiden nyrkkeilijöiden kastiin. Donaire tunnettiin ennen kaikkea jysähtävän kovista vastaiskuistaan, joilla hän tuuperrutti vastustajiaan painoluokkaa ja kahta korkeammalla. Donairen voittokulku taittui kuubalaiseen tekniikkataituriin Guillermo Rigondeaux’n, ja sen jälkeiset yritykset suurimmissa otteluissa ovat päättyneet miinusmerkintöihin.

Turnausta varten painoaan pudottaneen Donairen menestys turnauksessa on ollut yllätys, joskin myös onnekkaat sattumat ovat olleet filippiiniläisen puolella. Ensimmäisen kierroksen ottelussa vastustaja Ryan Burnett joutui luovuttamaan venäytettyään selkänsä, ja toisella kierroksella ennakkosuosikiksi arvioitu Zolani Tete vetäytyi ottelusta luovuttaen paikkansa tuntemattomalle Stephon Youngille, jonka Donaire tyrmäsi. Nyt filippiiniläinen pääsee vielä kerran mittaamaan kykyjään kovimman kautta.

Kokeneen Donairen iskuvoima on luja, ja suoraviivaisesti ryskävä Inoue ottaa iskuja vastaan. Kun yhtälöön lisätään se, että Donaire on hävinnyt kesken ottelun ainoastaan itseään selvästi suuremmalle Nicholas Waltersille, ei veteraanin yllätysvoittoa voi täysin pudottaa laskuista. Todennäköistä kuitenkin on, että Inoue on liian tuore, nopea, kova ja säälimätön filippiiniläisen pidätellä ja Monsterin marssi maineeseen jatkuu järkkymättä.