Henri Kekäläiselle toinen mestaruustilaisuus

Kemiläinen ammattinyrkkeilijä Henri Kekäläinen, 24, nousee toista kertaa mestaruuskehään kohdatessaan englantilaisen Reece Cartwrightin perjantaina 17. kesäkuuta. Cartwrightin kotikaupungissa Keski-Englannin Leedsissä käytävässä ja kymmeneräiseksi suunnitellussa keskisarjan ottelussa on pelissä IBF-liiton nuorten MM-vyö (IBF Youth Middleweight World Title). Torstai-illalla suoritettavassa punnituksessa on siis kummankin ottelijan alitettava 72,6 kilon eli 160 paunan sarjaraja.

Kekäläinen ehti voittamaan olympiatyylin nyrkkeilyssä kaksi Suomen mestaruutta (2011 ja 2013) ennen siirtymistään ammattilaiseksi marraskuussa 2013. Ammattilaisura on toistaiseksi tuottanut kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Tuoreemman tappionsa Kekäläinen kärsi vastaavanlaisessa WBC-liiton nuorisomestaruusottelussa viime syyskuussa. Tuolloin belgialainen Ilyas Achergui saavutti niukan enemmistötuomion kotikehäetunsa turvin. Viimeksi Kekäläinen on nähty tositoimissa huhtikuun lopulla, jolloin hän löi Tampereella pistevoiton sitkeästä Artem Karasevista.

Keskisarjalaiseksi poikkeuksellisen pitkä, yli 190-senttinen Cartwright on voittanut kaikki kaksitoista aiempaa ammattilaisotteluaan ja niistä puolet ennen täyttä aikaa. Mitään nimekkäitä vastustajia tai mestaruusarvollisia otteluita ei kuitenkaan uralle ole vielä osunut, joten Kekäläisellä on kokemusetua kovista kohtaamisista. Ainoan yhteisen vastustajansa, Liettuan Deividas Sajaukan, ovat kumpikin voittaneet selkeällä pistevoitolla.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting