Henri Kekäläinen kehään Saksassa 17. kesäkuuta

Keskisarjan ammattinyrkkeilijä Henri Kekäläisellä on takanaan harjoituksellisesti hyvä, mutta otteluiden kannalta turhauttava kausi. Edellisestä kehäesiintymisestä on kulunut jo yhdeksisen kuukautta, kun mm. Ouluun ja Hartwall Areenalle suunnitellut kamppailut ovat viime vaiheessa peruuntuneet.

Täten ei 25-vuotias kemiläinen kauaa harkinnut, kun hänelle tarjottiin ottelua saksalaista Patrick Wojcickia vastaan Saksan Wetzlarissa kesäkuun 17. päivä. Toukokuun alkupuolen kovat sparrit mm. virolaisen Kaupo Arron kanssa nostivat itseluottamuksen tasolle, jossa Kekäläinen vakavissaan uusimaan Amin Asikaisen 11 vuoden takaista temppua ja tavoittelemaan Sauerland-tallin lupauksen päänahkaa.

– Amatööriajoilta tuon kaverin muistankin. Samassa ikäluokassa samoja kisoja kierretty. Wojcicki jatkoi vaan vähän pidempään paita päällä, joten ammattilaiskuvioista itselläni on enemmän kokemusta, sanailee Kekäläinen.

Henri ”Kemin kivinyrkki” Kekäläinen on iskenyt ammattilaisena 12 ottelua, joista yhdeksän voittoa ja kolme pistetappiota. Kaksi tappioista on tullut Belgiassa ja Englannissa käydyissä isojen maailmanliittojen (WBC, IBF) nuorisotitteliotteluissa.

2012 Lontoon olympialaisissa Saksaa edustanut Patrick Wojcicki on ammattilaisena toistaiseksi tappioton (7-0), mutta ottelut eivät ole vielä olleet kuutta erää pidempiä. Yhteisen vastustajansa Robizoni Omsarashvilin kumpikin kamppailija tyrmäsi toisessa erässä, joten siltä osin puntit ovat tasan.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting @BoxingRoadShow