Henri Kekäläinen kärsi pistetappion Italiassa

Kuvassa Milanon illan pääottelijat dopingtestin jälkeen. Ottelun jäljet näkyvät kummankin kasvoilla. Kuva: Jarmo Karjalainen

Italian Daniele Scardina osoittautui liian vahvaksi vastustajaksi Henri Kekäläiselle oteltaessa ylemmän keskisarjan (painoraja 76,2 kg) IBF-liiton avoimesta International-mestaruudesta Milanossa myöhään perjantai-iltana. Ottelun italialais-ranskalainen tuomaristo päätyi yksimielisesti pisteisiin 98-91 kymmenen rajun erän jälkeen. Toisin sanottuna erävoitot jakautuivat kahdeksan-kaksi Scardinan hyväksi.

Normaalisti keskisarjassa otteleva Kekäläinen oli vastustajaansa kahta kiloa kevyempi torstain punnituksessa ja perjantaiaamun kontrollivaa’alla eroa oli jo liki neljä kilogrammaa.

Scardina pystyikin paino- ja voimaetunsa turvin painostamaan Henriä köysiin ja pitämään keskikehää hallussaan. Varsinkin kuudessa ensimmäisessä erässä kummatkin nyrkkeilijät osuivat lukuisia raskaita osumia, mutta tilannevoittojen määrä oli useimmissa erissä kotiottelijan eduksi.

Ottelun ainoa lattiaanlyönti nähtiin toisessa erässä, jossa hieman niskan puolelle osunut italialaisen oikean käden koukku pakotti kemiläisen polvelleen ja luvunlaskulle.
– Edistystä on tapahtunut ja paras ulkomaanesitys saatiin aikaiseksi, totesi ottelusta Kekäläistä valmentava Jarno Leppiaho. – Marginaali oli pieni, mutta tosiasiat on myönnettävä ja Henri on turhan kevytrakenteinen huipputason ylemmän keskisarjan vastustajille. Kun luonnollisessa koossa annetaan liki kymmenen kiloa tasoitusta, niin se on vaikea kehässä kumota. Tämä oli joka tapauksessa hyvä kansainvälinen näyttö ja nyt katseet suunnataan samanlaiseen ottelutilaisuuteen, mutta omimmassa painoluokassa.

TIEDOTE