Heleniusgate: kootut kommentit

Tässä kootusti tähän mennessä annetut kommentit Robert Heleniuksen ja Sauerland-tallin välisestä kiistasta Ilta-Sanomissa sekä YLE:llä. Hyperlinkin takana alkuperäiset jutut.

Sauerland-talli Ilta-Sanomissa 29.9. :

-Robert Heleniuksella on voimassaoleva promootiosopimus Sauerland Event GmbH:n kanssa. Jos hän ottelee toisille promoottoreille tai järjestää itse ottelunsa, rikkoo hän nykyistä sopimustaan, talli toteaa Ilta-Sanomille lähettämässään julkilausumassa.

-Viime maanantaina lakimies ilmoitti meille, että hän ei enää edusta Robert Heleniusta, vaan Robertin isä Karl edustaa poikaansa jälleen, Sauerland kertoo

-Viimeisten kahden vuoden aikana Robertia on edustanut neuvotteluissamme noin kuusi eri asianajajaa tai agenttia. Ajan kuluessa meillä on ollut useita henkilökohtaisia tapaamisia, ja olemme yrittäneet kaikkemme löytääksemme kompromissin.

-Mutta nyt meillä ei ole enää mitään toivoa ratkaisun löytämisestä koskaan.

-Karl Heleniuksella on erittäin outo neuvottelutyyli. Hän saapuu yleensä hieman sen jälkeen kun lakimies tai agentti on erotettu, tekee naurettavan ehdotuksen, asettaa takarajan ja uhkaa antavansa negatiivisia julkisia kommentteja yhtiöstä, sen osakkeenomistajista tai johtajista, jos emme suostu hänen ehtoihinsa.

 

Asianajaja Kari Uoti vetäytymisestään jutun hoitamisesta Ilta-Sanomissa 30.9.

-Menemättä syvälle asian yksityiskohtiin voin yleisellä tasolla sanoa, että toimeksiantoa ei voi purkaa perusteitta tai kevyin perustein. Katsoin kuitenkin maanantaina tilanteen saaneen sellaisen käänteen, etten voinut olla enää mukana.

 

Karl Helenius YLE:lle 29.9.

-Sauerland voi pitää oikeudenkäynnin Saksassa. Se ei koske meitä. Oikeudenkäynti pitäisi järjestää Ahvenanmaalla, jotta se koskisi meitä, Karl Helenius kommentoi Yle Sportenille.

-Olisi reilua, että he maksaisivat järkevän korvauksen Robertin loukkaantumisesta. Jos kaikki menisi oikein, saisimme luultavasti muutaman miljoonan korvaukset.

Karl Heleniuksen mukaan Sauerland-talli pakotti Heleniuksen ottelemaan loukkaantuneena, hänen ollessaan maailmanmestari Vladimir Klitshkon ykköshaastaja.

-Se oli todella typerää Sauerlandin kokoiselta tallilta, Karl Helenius kommentoi ja lisää Sauerlandin menettävän paljon rahaa, jos se lähtee oikeustoimiin.

-En ole lakimies tai tuomari. Olen vain normaali kansalainen, joka puolustaa poikaansa. Jos olisin 20 vuotta nuorempi, mitään oikeudenkäyntiä ei tarvittaisi, Helenius lataa.

-Robert ei tiedä mitään meneillään olevasta. Hän on täysin rentoutunut ja ajattelee vain ottelua. Hän ei saa tietää oikeustoimista ellei joku selitä asiaa hänelle, isä-Helenius päättää.

 

Manager/Promoottori/Valmentaja Pekka Mäki YLE:lle 29.9.

Pekka Mäki uskoo Sauerland-tallin pitävän oikeustoimia aiheellisena:

-Asiaan jonkun verran perehtyneenä voin sanoa, että varmaan siellä jotain aihetta siihen on. Enpä usko, että he lähtevät ihan turhaan oikeustaisteluun, Mäki kommentoi Yle Urheilulle

-Sauerland on ollut Robertia rakentamassa ja sijoittanut hänen uraansa isoja summia rahaa. He haluavat olla saamassa sijoitettuja rahojaan takaisin, kun puhutaan kunnon ottelupalkkioista. Ei tuossa mitään ihmeellistä ole. Periaatteessa nyrkkeily on liiketoimintaa, jossa ajatellaan tällaisia asioita. Halutaan saada sijoitetuille rahoille tuottoa tai vähintään jotain takaisin, Mäki selittää

Siihen, miten Heleniuksen asioita on hoidettu sopimusriitojen tiimoilta, Mäki ei halua ottaa sen suuremmin kantaa.

-Ehkä tästä voi päätellä jotain, että ollaan tällaisessa tilanteessa.