Kommentti: Helenius vs. Rosberg ei toteudu – urheilullisesti ei mitään merkitystä

Tampereelta harvoin tulee mitään hyvää, eikä tämän päivän Aamulehti tehnyt poikkeusta. Aviisi nimittäin tiesi kertoa Robert Heleniuksen ja Jarno Rosbergin välille 10.11. kaavaillun ottelun jäävän käymättä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Helenius on tällä hetkellä, neljä viikkoa ennen h-hetkeä, yhä ilman paluuvastustajaa. Mikä nyt neuvoksi? Kuinka suuresta katastrofista on kyse? Vai onko ollenkaan?

Jarno Rosberg on siis lehtitietojen mukaan sairastunut ”todennäköisesti keuhkokuumeeseen”. Olisivat nyt Tampereella ottaneet edes sen verran mallia Sauerlandin (jonka illassa ottelu piti käydä) tiedotuspolitiikasta, että Rosbergista olisi napattu sairasvuoteella arthurabrahammainen kuva, jossa potilas vaikuttaa mahdollisimman huonovointiselta.

Laitetaan ensin faktat tiskiin; isossa kuvassahan se on aivan se ja sama, onko Rosberg kuumeessa vai ei. Vastaavantasoinen vastustaja löytyy vaikka puolet lyhyemmälläkin varoitusajalla. Urheilullisesti Rosberg ei olisi Siarhei Liakhovichin ja Dereck Chisoran tasoisia kavereita ammattilaisena kohdanneelle Heleniukselle ollut mikään haaste. Ei, vaikka ottaisi huomioon sen tosiasian, että Robbe on ollut vuoden verran loukkaantumisen takia poissa kilpakehistä. Ottelun ainoa mielenkiinnon kohde ja jännite olisi syntynyt kahden suomalaisen välisestä kohtaamisesta. Ja jos lisäksi vielä muistaa miesten tasoeron paperilla ja Rosbergin viimeisen ottelun ns. isolla stagella (vs. Pucheta), niin tämän ainoan jännitteen purkautuminen hyvänä otteluna on entistäkin epätodennäköisempää.

Tapahtumaketjun ainoa häviäjä on Rosberg. Tämä olisi ollut hänelle SE mahdollisuus, jota kaikki ammattinyrkkeilijät enemmän tai vähemmän koko uransa jahtaavat. Vastaavanlaista saumaa ei mitä todennäköisimmin enää koskaan tule eteen. Heleniukselle puolestaan tilanne lienee kutakuinkin tasoa ”aivan sama”. Ja loppupeleissä maksava yleisö saattaa jopa voittaa. Jos veikata pitäisi, niin laittaisin rahani likoon Sam Sexton-Martin Rogan-John McDermott-tyyppisen vastustajan puolesta. Eli kaverin, joka on riittävän turvallinen, mutta ei myöskään kykene umpitylsään täyden ajan otteluun.

Ja niin, ilmoittautuihan sinne myöskin suomalaiskorvike, eli Janne Katajisto. Moisesta peliliikkeestä ehdottomasti pisteet team Katajiston suuntaan, juuri näin tässä tilanteessa tuleekin toimia. Kaikkihan tietävät, ettei Katajisto seiso Heleniuksen käsittelyssä erääkään, mutta milloin seuraavan kerran Katajistolla on muka mahdollisuus päästä esim. Ilta-Sanomien urheiluosion pääuutiseksi? Ja mitä Katajisto häviäisi, mikäli ottelu sattuisikin toteutumaan ja noutaja tulisi alta aikayksikön? Nauraisiko joku Heleniukselle kärsitylle tappiolle? Muuttaisiko se Katajiston uran jatkosuunnitelmia tai –mahdollisuuksia? Kukaties Rosberg heitti juuri seitsemän oikein lottokuponkinsa Katajiston käsiin…