Helenius luopuu EM-vyöstä

Joulukuussa Hartwall Arenalla raskaansarjan EM- ja IBF International -tittelit voittanut Robert Helenius on päättänyt luopua EM-vyöstään, kertoo promoottori Loud n’ Live tiedotteessaan. Hänen aikomuksena on keskittyä Euroopan tason otteluiden sijaan unelmana olevan maailmanmestaruuden tavoitteluun,

Euroopan Ammattinyrkkeilyliitto EBU on määrännyt ottelutarjouskilpailun Heleniuksen ja ykköshaastaja Dereck Chisoran välillä.

“EM-tittelin puolustus Derek Chisoraa vastaan ei vie Robben uraa eteenpäin maailmanmestaruutta ajatellen. Oli helppo päätös luopua EM-vyöstä, eikä kohdata jo kertaalleen 2011 vuonna voitettua Chisoraa. Nyt on tärkeintä nousta eri nyrkkeilyliittojen rankinglistoilla nopeasti kohti maailman kärkeä ja kohdata maailman kovimmat nyrkkeilijät. Euroopan mestaruuden voittoisa puolustus ei nostaisi Robbea ylöspäin millään listalla”, kommentoi managerina toimiva Karl Helenius.

Tänä keväänä Heleniuksella on edessään todellinen testi, joka näyttää suuntaa tulevaisuudelle.

“Uskon Robertin yltävän MM-otteluun seuraavan 12 kuukauden aikana. Tuleva vastustaja on Robertille erittäin vaarallinen. Tuo kamppailu vastaa vaarallisuudeltaan ja tasoltaan käytännössä MM-karsintaottelua ja näyttää, kuinka lähellä Robert on todellisuudessa maailman huippua. Voitto nostaisi Heleniuksen ammattinyrkkeilyn kaikkien neljän valtaliiton haastajalistan kärkisijoille”, kommentoi Heleniuksen matchmakerina toimiva Markus Lammi.

Lähiviikkojen aikana Team Helenius ja nyrkkeilyiltojen promoottori Loud’n Live Promotions kertovat tulevan ottelun yksityiskohdista.