Helenius limboilee Narvassa

Robert Helenius päätti pitkällisen hiljaiselonsa eilen maanantaina, kun hän ilmoitti yllättäen palaavansa kehään jo meneillään olevan viikon aikana. Fanien tietoisuuteen kuuden päivän varoitusajalla tullut ottelu käydään Viron Narvassa ennakkotietojen mukaan osana neljä kamppailua sisältäviä kilpailuja.

Vastaansa Ahvenanmaalle kotiutunut suomalaismörssäri saa 9–4 (9) -listaisen, 35-vuotiaaksi ilmoitetun mutta selvästi vanhemmalta vaikuttavan Brasilian Mateus Roberto ”Tsunami” Osorion. Valtameren takaa saapuva vieras on vuonna 2013 alkaneella ammattilaisurallaan ottanut kaikki voittonsa kotimaassaan ja kauniisti sanottuna sekalaisia vastustajia vastaan. Kaikki tappionsa hän on kärsinyt alle kolmen erän, ja Tsunamin tyynnyttäjien joukosta löytyvät niin Heleniukselle pari vuotta sitten nolosti minuutissa hävinnyt Gonzalo Omar Basile kuin Jarno Rosbergia vastaan aikanaan ikiunohdettavalla tavalla löntystellyt Manuel Puchetakin.

On selvää, että elokuisen raskaan tyrmäystappion jälkeen kehään palaava Heleniuksen ei ole järkevääkään kohdata tähän rakoon kunnollista haastetta. Tärkeintä on paluu voittojen tielle, jos ja kun suunnitelmia tulevista isommista otteluista vielä tehdään. Silti rajan soisi kulkevan jossain: Osorio ei ole laarin pohjalta löydetty vastustaja, vaan hänen etsimisekseen on täytynyt kaivaa pohjan läpikin. Ylipainoisena, toivottoman hitaana ja viittä vaille nyrkkeilytaidottomana hänen päästämisensä kesällä kansainvälisen kärkitason tuntumassa nyrkkeillyttä Heleniusta vastaan on typerää ja vaarallistakin.

Toivoa sopii, että lauantaisesta selvitään ilman mitään turhan kohtalokasta ja otteluntapainen voidaan unohtaa mahdollisimman pian. Seuraavaksi Heleniuksen leirin mukaan suomalaiselle on luvassa kiinnostava ottelu Yhdysvaltain puolella, ja sen osalta täsmentäviä uutisia jäädään odottamaan ehdottoman kiinnostuneina.